Készségfejlesztő játékokat vásárolnak az adományokból a pápai Napsugár Bölcsődének

Készségfejlesztő játékokat vásárol majd a Napsugár Bölcsőde a Kilián lakótelepi városrészi napon befolyt jótékonysági összegből.

Laskovics Márió

Fotó: Laskovics Márió/Napló

Áldozó Tamás polgármester és Unger Tamás alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője átadta kedden a Kilián lakótelepi városrészi nap főzőversenyéből befolyt adományt a Napsugár Bölcsőde javára. A több mint 150 ezer forintot Tóth Kata, a Pápai Egyesített Bölcsődék intézményvezetője és Strinyi Józsefné bölcsődevezető vette át az udvaron.

Unger Tamás felidézte, a szokásos időpontban, augusztus utolsó szombatján tartották a nyárbúcsúztató játszótéri napot, melyen – a városrészi napok tematikája alapján – a szórakoztatás mellett a jótékonyság is helyet kapott. – A főzések bevételét jellemzően az adott városrészben található intézmények, szervezetek számára ajánljuk fel. Mivel tavaly az óvodát támogattuk, idén ezért esett a választás a bölcsődére. Évek óta most első ízben változtattunk: délelőttről délutánra tettük a főzőversenyt, így párhuzamosan futhattak egymás mellett a programok, és ez jó hatással volt a látogatottságra. Több száz, akár ezer ember is volt egyszerre a helyszínen – számolt be az alpolgármester, köszönetet mondva a főzőcsapatoknak és a résztvevőknek.

Áldozó Tamás polgármestertől és Unger Tamás alpolgármestertől Tóth Kata, a Pápai Egyesített Bölcsődék intézményvezetője és Strinyi Józsefné bölcsődevezető vette át az adományt
Fotó: Laskovics Márió/Napló

Tóth Kata megjegyezte, nem csupán a vírushelyzet miatt, de a délelőtt folyamán legtöbbször az udvaron, szabad levegőn tartózkodnak a kisgyermekek, csak szélsőséges időjárási viszonyok esetén maradnak bent. A 154.355 forintból mozgás- és készségfejlesztő játékokat vásárolnak majd a tornaterembe. Hozzátette, a Fenyveserdő Bölcsőde felújítása miatt jelenleg a 88 férőhelyes Napsugár Bölcsőde plusz negyven gyermekkel működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában