Közlekedési lámpa irányítja a forgalmat a bakonygyepesi kereszteződésben

Az Ajkán áthaladó 8-as számú főút bakonygyepesi kereszteződésénél a közelmúltban beüzemelték a közlekedési lámpát.

Tóth B. Zsuzsa

A bakonygyepesi kereszteződésben biztonságosabb az áthaladás, mióta elkészült a közlekedési lámpa

Fotó: Györkös József

Amint azt Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselőtől megtudtuk, a helyszínen az idei év februárjában történt tragikus balesetet követően vált sürgetővé a kereszteződés biztonságosabbá tétele.

- A körforgalom mint megoldás helyhiány miatt nem jöhetett szóba, a lámpás kereszteződés megvalósítása mellett döntöttünk. Még februárban megígérte a közútkezelő cég, hogy augusztusra elkészülnek a kivitelezéssel, és így is történt. A civilek, a politika és a szakma összefogásával, jelentős kormánytámogatással valósult meg a kereszteződés kiépítése, melyhez hozzávetőlegesen 80 millió forintra volt szükség, a költségeket az állam állta. Az összeg felét az aszfaltozásra költötték, a lámpa kihelyezése ugyancsak negyvenmillióba került – mondta a képviselő.

A bakonygyepesi kereszteződésben biztonságosabb az áthaladás, mióta elkészült a közlekedési lámpa Fotó: Györkös József

Hozzátette, hogy a néhány hete már működő lámpáknak köszönhetően biztonságosabb a közlekedés a csomópontban, de ettől függetlenül be kell tartani a közlekedési szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában