Megszépült a várpalotai zeneiskola

Állami és önkormányzati forrásból, összesen 71 millió forintból újult meg az elmúlt hó­napokban a várpalotai zene­iskola épülete. A beruházást a napokban adták át.

Szabó Péter Dániel

Elbúcsúztatták a zeneiskola nyugdíjba vonuló vezetőjét, Hergovics Jánost (balra). Jobbról Campanari-Talabér Márta, Szauer István és Kontrát Károly Fotó: Szabó Péter Dániel

Az intézmény 41 millió forint állami, valamint 30 millió forint önkormányzati támogatásból szépült meg. A fejlesztés során hőszigetelést végeztek, kicserélték a nyílászárókat, valamint szigetelést kapott a homlokzat és a tető is. Emellett a bejáratot akadálymentes közlekedésre is alkalmassá tették, míg az intézmény auláját és kamaratermét kifestették, továbbá az épület parkjában új növényeket telepítettek.

– Hat év munkája vált végre láthatóvá a megszépült zeneiskolában. Méltó helyszíne volt eddig is a zeneiskola a tehetséggondozásnak, megérdemelték az itt dolgozó pedagógusok és az idejáró diákok, hogy külsőleg is olyan körülményeket teremtsünk, ahol ez még inkább ki tud teljesedni – fogalmazott Campanari-­Talabér Márta polgármester az átadóünnepségen.

Elbúcsúztatták a zeneiskola nyugdíjba vonuló vezetőjét, Hergovics Jánost (balra). Jobbról Campanari-Talabér Márta, Szauer István és Kontrát Károly
Fotó: Szabó Péter Dániel

Szauer István, a fenntartó Veszprémi Tankerület Központ igazgatója úgy fogalmazott, Várpalota zeneiskolája egy közös nemzeti vagyon. Dobos Tamás, a Thuri György Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója kiemelte, ha a zeneiskola neve felhangzik a városban, akkor mindenkiben egy pozitív kép jelenik meg.

– Várpalotának a zeneiskola és a zeneoktatás egy csodálatos zenélő doboz, ahol zeneszerető pedagógusok zenét kedvelő fiatalokat terelgetnek és tanítanak mindenki örömére – mondta Dobos Tamás, majd Campanari-Talabér Márta társaságában köszöntötte az intézmény leköszönő vezetőjét, Hergovics Jánost, akit a zeneiskola élén Borbás Károly vált, helyettese pedig Mátrai Balázs lett.

Kontrát Károly ország­gyűlési képviselő köszöntőjében arról beszélt, hogy ez a felújítás szép példája az összefogásnak.

A köszöntők után a zene­iskola tehetséges növendékei adtak koncertet a kamara­teremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában