Megújul a pápai katolikus nagytemplom

Kormányzati támogatás révén első és második ütemben 600-600 millió forintot fordítanak a nagytemplom felújítására – hangzott el a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina

Fotó: Polgár Bettina/Napló

Az alkalmon Mail József apát-plébános köszöntötte a jelenlévőket, majd Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Udvardy György veszprémi érsek adott tájékoztatást a tervezett beruházásról.

Soltész Miklós kiemelte, ebben az évben első ütemben, illetve 2022-ben második ütemben 600-600 millió forintos támogatást kap a templom. Megjegyezte, az elmúlt tíz évben 150 templomot építettek Kárpát-medence-szerte, illetve közel 3000 templom megújítása történt meg.

Udvardy György kifejtette, egy korábbi fázisban a templom legszükségesebb javításai már megtörténtek, most pedig négy tevékenységi területre osztják a támogatásból megvalósítandó célokat: szükséges a két hatalmas torony teljes körű javítása, a külső homlokzat és a közvetlen tér kialakítása, javítása, igazodva a megújult Fő térhez. Emellett szeretnék elvégezni a templom teljes körű belső tervezését, ennek az első fázisára nyílik lehetőség az említett támogatások felhasználásával, tehát a legszükségesebbekben tervszerűen lépnek tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában