Meleg étellel segítettek a rászorulókon Veszprémben

A Veszprémi Főegyházmegyei Karitász 60 fő számára biztosított meleg étkezést Udvardy György veszprémi érsek jelenlétében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Befogadás Háza nappali centrumában az Eucharisztikus Világkongresszus keretein belül csütörtökön.

Juhász-Léhi István

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Udvardy György elmondta, a szeptember 5-én kezdődő eucharisztikus kongresszuson, a római katolikus egyház világméretű eseménysorozatán azt ünneplik, „ami a Befogadás Házában, a jelenlévők és a munkatársak szívében naponta történik”.

Udvardy György veszprémi érsek és Csernai Balázs főegyházmegyei referens a szeretetvendégségen
Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Isten vállalja a mi sorsunkat, Isten engedi, hogy mi a szabadságunkkal őt jó és rossz helyre vigyük, miközben folyamatosan és újból erősíteni akar. Mindaz, ami itt és a világ számos pontján történik a közösségekben, azt visszük majd Budapestre, az eucharisztikus kongresszusra, ahol a zárónapon Ferenc pápa is jelen lesz – fogalmazott Udvardy György.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Csernai Balázs, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus főegyházmegyei referense hangsúlyozta: a vasárnap kezdődő eseményen azt ünneplik majd, hogy Isten nem távoli, hanem közel jön, és szeretne táplálni nemcsak lelkileg, hanem testileg is. Mint mondta, „a kenyérben adja nekünk önmagát”. Hozzátette, ezt az örömöt osztották meg csütörtökön a közös együttlétben és étkezésben.

Csernai Balázs egyúttal kiemelte a Máltai Szeretetszolgálat karitatív misszióját, amelynek tagjai mindennap segítik a Befogadás Háza nappali centrumában élőket.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A Veszprémi Petőfi Színház művészei műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában