Nyárbúcsúztató ünnep Balatonalmádiban

Megáldotta a felújított vörösberényi kolostort Nagy Károly veszprémi apátkanonok a Petőfi Színház nyárbúcsúztató ünnepsége előtt.

b

Musicalshow a Petőfi Színház művészeinek előadásában. Könnyed, nyár végi szórakoztató előadás Fotó: Napló

Véget ért a nyár, s ebből az alkalomból nyárbúcsúztató musicalshow-t és retró partit tartott a Veszprémi Petőfi Színház a vörösberényi kolostor udvarán. Kepli Lajos, a város polgármestere kifejtette, a kolostort és a MagtárataPetőfi Színház üzemelteti, de ez nem jelenti azt, hogy ne állva nyitva bárki előtt. Arra biztatott mindenkit, élvezze a könnyed, nyár végi szórakoztató előadást. Ezt követően Oberfrank Pál, a teátrum igazgatója felkérte Nagy Károly apátkanonokot, hogy áldja meg az épületet. Ő ezt Szijártó László plébánossal közösen meg is tette.

Musicalshow a Petőfi Színház művészeinek előadásában. Könnyed, nyár végi szórakoztató előadás Fotó: Napló

Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, amikor a felújítás véget ért, a kolostor átadóját még szűkebb körben tartották, most viszont újra a közösen megélt nagyszerű pillanatoké a főszerep. Oberfrank Pál kiemelte, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár segítségével a következő egy évre biztosított a kolostor és a Magtár működése, és reményét fejezte ki, hogy a későbbiekben is rendelkezésre állnak majd a működés anyagi feltételei. A ceremónia után megkezdődött a musicalshow, aztán DJ Dominique retró partija zárta az estét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában