Piknik, túra és autómentes nap – Európai mobilitási hét Veszprémben

Balesetmegelőzési rendezvény, előadás, futóverseny és kerékpártúra is színesíti az Európai mobilitási hét helyi programjait.

Marton Attila

A mobilitási hét korábbi rendezvényein rekordszámú résztvevő mozdult meg

Fotó: Archív

A rendezvény ma kezdődik és jövő szerdáig tart, a programok valamennyi korosztályt megszólítanak. Csütörtökön délelőtt óvodásoknak és alsó tagozatosoknak tart balesetmegelőzési foglalkozást a Veszprémi Rendőrkapitányság. A Jutasi piknik nevű rendezvényen vasárnap délelőttől estig családi és gyermekprogramokra várják az érdeklődőket az Agóra előtti térre, a Deák-iskola előtti udvaron és a Kálvin János parkban.

Szintén vasárnap kerékpártúra indul a História Malomkert előtti parkolóból „Árpád-kori emlékek nyomában két keréken” elnevezéssel. A három kilométeres távon a Szerelem-szigetet és a Margit-romokat is meglátogatják a résztvevők, a túra a Laczkó-forrásnál ér véget. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.

A mobilitási hét korábbi rendezvényein rekordszámú résztvevő mozdult meg
Fotó: Archív

A mobilitási hét részeként tart baleset-megelőzési előadást Pintér József baleseti helyszínelő hétfőn 17 órától a városházán. Az előadás részeként kisfilmet is vetít a szakember, amelynek megtekintését 15 éven felülieknek javasolják. A közel egy hétig tartó rendezvénysorozat zárásaként tartják meg az autómentes napot szeptember 22-én, szerdán. A hagyományokhoz híven reggel az Óváros térről futóverseny indul a városi stadionhoz, ahol a délelőtt folyamán sport- és ügyességi programokat tartanak. Aznap az autósok érvényes forgalmi engedéllyel ingyen utazhatnak a V-Busz Kft. járatain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában