Magyar falu program

2021.09.02. 11:30

Sikeres pályázatokkal fejlesztik Szentgált

Az elmúlt két évben mintegy 110 millió forint forrást nyert fejlesztésekre a település, zömében a Magyar falu program keretében.

Molnár Sándor

Nemes Sándor alpolgármester, Weisz Elvira polgármester, Somlai Veronika könyvtáros, valamint Ovádi Péter a Jókai utca felújított útburkolatán

Fotó: Molnár Sándor/Napló

A pályázati támogatás segítségével önkormányzati tulajdonban lévő szolgálati lakás újult meg, rekonstrukciós munkákat végeztek a könyvtár épületén, korszerűsítették az óvoda konyháját, valamint az orvosi és a fogorvosi rendelőt. Emellett felújították a Jókai utcát és (a Belügyminisztérium által kiírt, sikeres pályázat segítségével) a Dózsa György utcát.

Bár a járvány miatt az elmúlt másfél évben minden lelassult, de mint Szentgál példája is mutatja, a fejlesztések nem álltak meg, az önkormányzat élt a Magyar falu program adta lehetőségekkel.

Weisz Elvira és Ovádi Péter az óvoda megújult konyhájában Fotó: Molnár Sándor/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő Weisz Elvira polgármesterrel járta végig a településen elkészült legújabb fejlesztéseket, ahol arra is kihasználták az alkalmat, hogy egyeztessenek a további fejlesztési lehetőségekről.

– Nagyon örülök annak, hogy a kormány a koronavírus-járvány alatt is biztosította azt az önkormányzatok számára, hogy részt tudjanak venni a Magyar falu programban, melyet tényleg a vidéki településeknek állítottak össze. Ékes példa erre Szentgál, ahol a helyi önkormányzat és a helyi közösség tagjai a nyertesei ennek a programnak – fogalmazott a kormánypárti országgyűlési képviselő.

Ovádi Péter kiemelte, hogy Szentgál nagyon sokrétűen pályázott, és ha jók a pályázatok, akkor a magyar állam támogatja is azokat. Az óvoda, az út, illetve az önkormányzati tulajdonban lévő épületek megújítása kapcsán hangsúlyozta, hogy ezek a sikeres beruházások mind a helyiek életminőségét javítják.

A parlamenti képviselő megjegyezte, hogy ezek százszázalékos intenzitású pályázatok voltak, így nem terhelték a szentgáli önkormányzat költségvetését. Hozzáfűzte: a következő esztendőben a kormány 250 milliárd forinttal támogatja majd a Magyar falu programot.

Nemes Sándor alpolgármester, Weisz Elvira polgármester, Somlai Veronika könyvtáros, valamint Ovádi Péter a Jókai utca felújított útburkolatán Fotó: Molnár Sándor/Napló

Weisz Elvira elmondta, a település rengeteget fejlődött az elmúlt másfél évben, nagy lendületet kaptak a Magyar falu programtól, amely nélkül, saját erőből ezeket a beruházásokat nem tudták volna megvalósítani.

A polgármester hozzátette, rengeteg tervük van a jövőre nézve, folytatni kívánják Szentgál szépítését. Az óvoda vizesblokkja és tetőzete, illetve az önkormányzat épülete nagyon rossz állapotban van, emellett szeretnék folytatni az utak felújítását is, kihasználva a pályázati lehetőségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában