Sok elszármazott is részt vett az uzsai falunapi vigasságon

A falunapi hétvége eseményeit folyamatosan több százan látogatták, a programok minden korosztálynak kikapcsolódást kínáltak.

Tóth B. Zsuzsa

Az uzsai falunapon folyamatosan nagy volt az érdeklődés a különféle programok iránt

Forrás: Önkormányzat

A kisvonatból szólt a Tapolcai Ifjúsági Fúvószenekar ébresztője, a pálos kolostorromnál Szabó Zoltán atya celebrálta a misét, idézte fel Szent István érdemeit és szentelte fel a kenyeret. Az elszármazottaknak is szólt idén a meghívás, amelyet közülük több mint ötvenen elfogadtak. A közös reggeli és ebéd összehozta a vendégeket, a harapnivalóról a helyi asszonyok és a sport- egyesületi tagok gondoskodtak, a főzőversenyen tíz csapat indult. A gyerekek szórakoztatását ugrálóvár és arcfestő biztosította. Táborosi László polgármester köszöntőbeszédében szólt a település fejlődéséről és terveiről, valamint megköszönte Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő támogatását, amelyet a környező községeknek nyújtott. A kulturális programban musical, népzene, a kisapáti nyugdíjasok, Szandi és Bandika előadása szórakoztatta a vendégeket.

Az uzsai falunapon folyamatosan nagy volt az érdeklődés a különféle programok iránt
Fotó: Önkormányzat

A programokat színesítette a zalaegerszegi Fater motorosok bemutatkozása, az utcabál és a tűzijáték. A falunapokon jótékonysági gyűjtést is szerveztek a tapolcai Assisi Szent Ferenc Alapítvány javára, a 140 ezer forint támogatási összeget a gazdátlan kutyákat, macskákat befogadó menhely kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában