Európai mobilitási hét

2021.09.23. 06:50

Több mint hétszáz iskolás versenyzett a veszprémi autómentes napon

Futóversennyel és sportvetélkedővel zárultak szerdán az Európai mobilitási hét helyi programjai.

Marton Attila

20210922 Veszprém Óváros tér. automentes nap alkalmából futóverseny Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

A programsorozat szerdán az autómentes nappal zárult. Ennek keretében, az előző évekhez hasonlóan, iskolásoknak rendeztek futóversenyt: az Óváros tértől a Városi stadionig tartó mintegy két kilométeres távot több mint 700-an teljesítették a rossz időjárás ellenére.

A versenyre 15 veszprémi általános és középiskolából érkeztek résztvevők, mondta el Schmidmajer Ádám szervező. Az esős, hideg időjárásra való tekintettel, a gyermekek biztonsága érdekében az eredményhirdetést egy későbbi időpontban, az iskolákat személyesen felkeresve tartják meg. Bár az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, a stadionnál sportvetélkedők és ügyességi programok várták a fiatalokat. Idén először szerveztek mobiltelefondobási versenyt, emellett műanyaggerely-hajítás, távolugrás, szlalom- és gátfutás, váltott lábú szökdelés, súlylökés és szivacsgerely-hajítás is szerepelt az ügyességi vetélkedő programjában.

A szerdai rendezvény főszervezője a veszprémi önkormányzat volt, a stadionnál tartott sportprogramokat a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) rendezte, tudtuk meg Jakab Ibolyától, a mobilitási hét főszervezőjétől. Hozzátette, a Mobilitási hét programjaiban aktívan részt vett a rendőrség: az általuk életre hívott KRESZ-feszten közel 200 gyermek vett részt a Kossuth Lajos utcán a nyitónapon, emellett Pintér József baleseti helyszínelő tartott előadást a városházán, valamint a futóverseny felvezetésében is részt vettek. Az autómentes napon jogosítvány felmutatásával a sofőrök ingyenesen utazhattak a V-Busz járatain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában