ünnepel a város

2021.09.08. 17:30

Várpalota szeretne visszakerülni a győztes oldalra

Díszpolgári címet vehetett át a XXXVI. Várpalotai Napok nyitóünnepségén Petneházy Szabolcs Imre nyugalmazott hatósági állatorvos a Thury-vár udvarán.

Szabó Péter Dániel

Petneházy Szabolcs Imre meghatódva fogadta a díszpolgári címet Várpalotán

Fotó: Szabó Péter Dániel

Várpalota szeretne visszakerülni a győztes oldalra, megtalálni azt a szegmenst, ami a település számára kiutat jelent a gazdasági vesztes pozíciójából. Ez a védelmi ipar lett, ami a világgazdaság egyik stratégiai ágazata, mondta el az összegyűlt ünneplők előtt hagyományos évértékelő beszédében Campanari-Talabér Márta polgármester.

– Várpalotán hagyománya van a vegyiparnak, a térségben a lőporgyártásnak, a veszprémi Pannon Egyetem közel van, de reméljük, még közelebb lesz, mert képzéssel is meg fog jelenni Várpalotán. A városunk felett található lőtér és Várpalota katonai hagyományai jó alapot biztosítanak ennek a modern, 21. századi beruházásnak, ami magával hozza a gyártás mellett a kutatás-fejlesztés megjelenését is a városban – utalt a városvezető arra, hogy egy nagykaliberűlőszer-gyár, valamint egy robbanóanyaggyár létesítéséről írt alá a magyar állam szerződést a Rheinmetall cégcsoporttal. Mindkét üzem Várpalota vonzáskörzetében, ám a lakott területektől távol épül majd fel

Campanari-Talabér Márta kiemelte, a korábbi kétségekkel szemben az ingatlanok értéke nő Várpalotán, és soha nem látott kereslet van az új építésű lakások és házak iránt, valamint megjelentek ingatlanfejlesztéssel foglalkozó cégek, és területeket keresnek társasházi lakások építéséhez. – Azért is fontos a gazdasági megerősödésünk, hogy minél többen tudjanak hazatérni. Azok is, akik jelenleg ingáznak a szomszédos megyeszékhelyekre, és azok a fiatalok is, akiknek a diploma megszerzése után eddig nem tudtunk perspektívát kínálni. Nem utolsósorban pedig azért is fontos, hogy mindazok a fejlesztések, amelyeket megvalósítottunk, folyamatban vannak, vagy éppen előttünk állnak, fenntarthatóak legyenek – tette hozzá a polgármester, majd ezt követően átadta a városi kitüntetéseket.

Petneházy Szabolcs Imre meghatódva fogadta a díszpolgári címet Várpalotán Fotó: Szabó Péter Dániel

Díszpolgári címmel ismerték el Petneházy Szabolcs Imre nyugalmazott hatósági állatorvos több évtizedes munkáját, Sárváriné Rieder Zsuzsanna közművelődési szakértő pedig Várpalota városért érdemérmet vehetett át. A Thuri-díjat Csöngető Petra pályázati referens, Eszes Zoltán hitoktató és a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja kapta. A Bardócz Endre-nívódíjat Pintér-Simon Ágnes, a Mezei István-nívódíjat Bognátné Huszár Mónika, A Waldstein János-nívódíjat Ódorné Simonfalvi Amanda és Kühn Sándor, az Eötvös Pál-nívódíjat Szedlák Tamás kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában