A Balatonnál találkoztak a Magyar Modellező Szövetség tagjai

A koronavírus járvány miatt egy év kihagyással ismét megszervezték a Magyar Modellező Szövetség (MMSZ) küldöttgyűlését, ezúttal az örvényesi közösségi házban, melyhez sok segítséget nyújtott a település, illetve a Műegyetemi Modellező Klub.

Kovács Erika

Forrás: Magyar Modellező Szövetség

A találkozón elhangzott, az MMSZ-nek 76 egyesület a tagja, melyekben összesen 1200 modellező tevékenykedik a repülőmodellezés, a hajómodellezés és az autómodellezés terén. Az elnökség mandátuma tavaly lejárt, ezért szükség volt a szavazásra. Ezt 2020-ban a járvány miatt elektronikusan tartották meg, mellyel meghosszabbították az elnökség mandátumát. Mindezt személyes jelenléttel is megerősítették Örvényesen idén.

A találkozón az elnök beszámolt az elmúlt időszak rendezvényeiről, a pénzügyi helyzetről, a támogatási rendszerről, az MMSZ vezetőségének működéséről, majd újraválasztották Hársfalvi Pál elnököt, és az elnökség tagjait: Bognár Gézát, Fally Györgyöt, Lekszikov Zsoltot és Reé Andrást. Döntöttek arról, hogy jövőre ebben a faluban rendezik meg az antik modellek számára az Örvényes kupát.

A küldöttgyűlés fénypontját jelentette, amikor a modellezők kimentek a páratlan balatoni környezetbe egy úgynevezett közös repítésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában