verseny

2021.10.20. 06:50

A Faller Technikum nyerte a Haditorna megyei döntőjét

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség a 2021/2022-es tanévben is megrendezi az Országos Haditorna Versenyt, amelynek célja a honvédelmi nevelés, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése. A Veszprém megyei döntőn 12 középiskola csapata mérte össze ügyességét és tudását.

Molnár Sándor

Fotó: Balogh Akos

A versenysorozat megyei fordulóit az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság megyei irodái bonyolítják le. Veszprémben a Jutasi úti sporttelep adott otthont a döntőnek, amelyre Ajkáról, Balatonfűzfőről, Devecserből, Pápáról, Sümegről, Tapolcáról, Várpalotáról és Veszprémből is érkeztek négy tagú csapatok.

Soós Gyula őrnagy elmondta, hogy a korábbi évekhez képest kicsit változtattak a versenyszámokon, mert figyelembe vették azt is, hogy az országos döntőben milyen feladatokat kell majd végrehajtaniuk a fiataloknak. Ennek megfelelően a légpuska lövészet mellé bekerült a lézer lövészet is a versenyszámok közé. A kézigránát dobás pedig kiegészült fegyveres kúszással, ezáltal még látványosabb is lett a feladat.

Joó Csaba a legutóbbi győztes ajkai VSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium csapatát kísérte el Veszprémbe. Mint mondta, új tanulókat kellett beépítenie, akikkel szeptember első hetében kezdték el a felkészülést a versenyre. A diákoktól idén azt várta, hogy tapasztalatot szerezzenek és a középmezőnyben végezzenek. A csapat „toborzásakor” egyébként könnyű dolga volt.

– Mivel az iskolában már hagyománya van ennek a versenynek és jó helyezésekkel térnek haza a diákjaink, ezért az ő eredményeiket látva többen is jelentkeztek. Közülük az alapján válogattam, hogy kiknek vannak meg azok az adottságai, hogy ezen a versenyen jó eredményt tudjanak elérni – fogalmazott a kísérő tanár.

A Veszprém megyei döntőt végül a várpalotai PSZC Faller Technikum csapata nyerte, megelőzve a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium, illetve a harmadik helyezett Pápai SzC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégium csapatát. A Haditorna verseny országos döntőjét a megyei döntők első helyezett csapatainak részvételével rendezik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában