Avatások és szüreti mulatság Taliándörögdön

A szüreti mulatság keretében avatták fel a Béke, a Tavasz és a Palotakuti utca megújult burkolatát és utóbbiban a csapadékvíz elvezetés is elkészült.

Tóth B. Zsuzsa

A Dörögdi Kurta Munka Egylet tagjai is remekül mulattak a szüreti felvonuláson

Forrás: Önkormányzat

A beruházás több, mint 16 millió forintos támogatással és 25 százalékos önerőből készült el, összességében közel 20 millió forintból, az avatáson Navracsics Tibor kormánybiztos beszédében kiemelte, hogy az elmúlt 10 évben a kormány a kistelepülések fejlesztésére nagy hangsúlyt helyezett különböző intézkedésekkel és támogatásokkal. Mindennek köszönhetően ezek a települések is élhetőek maradtak fiatalok és idősek számára egyaránt. Hozzátette, hogy a kormány célja, hogy a továbbiakban is támogatni tudja kistelepülések fejlődését.

A Dörögdi Kurta Munka Egylet tagjai is remekül mulattak a szüreti felvonuláson
Fotó: Önkormányzat

Mohos József polgármester beszédében szólt az elmúlt években kapott támogatásokról, amelyeknek köszönhetően megújult az óvoda udvara, ahol járda és kerítés készült, az önkormányzat tulajdonában lévő közösségi szálláshelyen mosókonyhát alakítottak ki és szálláshelyet bővítettek. A katolikus egyház urnafal építéséhez kapott támogatást, a fal elkészült és a plébánia épülete megújult, továbbá támogatást kaptak a templom tetőcseréjéhez is.

Hamarosan készül az óvoda tetőcseréje, amelyet a Magyar Falu Program pályázati támogatása segít. Sikerrel pályázott a község az önkormányzati rendezvények támogatására, melyből eszközöket, például rendezvénysátrat, hangfalat szereznek be, valamint többek között a szüreti rendezvényt is ebből finanszírozták – sorolta a polgármester és köszönetét fejezte ki a kormánynak a támogatásokért.

Az avatás végén a nemzeti színű szalagot a polgármester, a kormánybiztos és a kivitelező céget képviselő Dénes Zoltán ügyvezető vágta át.

Navracsics Tibor kormánybiztos arról beszélt, hogy az elmúlt 10 évben a kormány a kistelepülések fejlesztésére nagy hangsúlyt helyezett a kormány Fotó: Önkormányzat

A nap a szüreti felvonulással folytatódott, a kisbíró verses rigmusokkal köszöntötte a jelenlévőket, majd a vidám menet a falu végéről indulva járta be a község utcáit. A szép számú felvonuló között voltak lovasok, feldíszített traktorokon és lovas kocsikon beöltözve vonulók. Boszorkányok, szüreti rémek mulattak a kellemes őszi időben, miközben négy állomáson fogadták őket a település közösségei. A Szülői Munkaközösség, a Nyugdíjas Klub és az Ökumenikus Nőszövetség egyaránt kitett magáért, ami a vendéglátást illeti. A menet végén csatlakozott a felvonulókhoz a Tűzfészek Társulat három gólyalábas előadója, akik bevezették a csapatot a Közösségi Ház udvarára, ahol a gyerekeket különböző zsonglőr játékokkal szórakoztatták. A szüreti mulatozók szép számmal vettek részt a műsoron, annak keretében a beöltözők között ajándékokat sorsoltak ki. Fellépett a taliándörögdi és a tapolcai Batsányi Népdalkör, illetve műsort adott az úrkúti Orfeum Operett Musical Társulat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában