Balatonfüredi zenészek muzsikáltak a vászolyi terményünnepen

Sokféle terménnyel ajándékozza meg az embert a nyár és az ősz, ezeket mutatták be a hálaadási faluünnepen, Vászolyon szombaton, melyet az önkormányzat, a civilek és a helyiek szerveztek meg.

Kovács Erika

20211002 Vászoly. Terményünnep Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Gyönyörű, nyárias napon és páratlan természeti környezetben rendezték meg idén is a faluünnepet Vászolyon, mely szombaton reggel a templomban Pintér Tamás Pius atya terményáldási szentmiséjével kezdődött.

 

A termények megáldása után a kosarakat a templom előtti traktorra tették, majd a menet, mások mellett Rózsahegyi Tibor polgármester, a balatonfüredi borlovagok, a helyiek, valamint a vendégek kíséretével faluszerte bemutatta az idei gazdag termést, a sokféle gyümölcsöt, zöldséget. A séta vidám hangulatáról a Bácsi Gabriella vezette Balatonfüred Néptánc Együttes is gondoskodott.

A szervezők rendkívül gazdag programokkal tették emlékezetessé a faluünnepet Vászolyon, ahol Fritz Béla és Jehoda Ferenc balatonfüredi zenészek nagy siker kíséretében, alkalomhoz illő kellemes muzsikával ajándékozták meg az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában