Zászlóavató ünnepséget tartottak a közgázban

Tavaly ünnepelte a VSZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikum az alapításának 125. évfordulóját, ám a pandémia miatt most tudták megszervezni zászlóavató ünnepségüket.

Juhász-Léhi István

20211020 Veszprém Közgazdasági technikum zászlóavató ünnepsége. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Egy 125 évre visszatekintő intézményre, amely Veszprém identitásának része, méltán lehetünk büszkék. Bethlen Istvánt ünnepeljük, aki olyan vészterhes időben vette át az ország irányítását, amely fekete betűkkel íródott be a történelembe, hiszen Trianon után hazánk elvesztette területének kétharmadát, lakosságának pedig több mint a felét – fogalmazott köszöntőjében Ovádi Péter országgyűlési képviselő. Hozzátette: ebben a nehéz időszakban Bethlen stabilizálni tudta a magyar gazdaságot, és újra fellendítette az országot.

Kavalecz Gábor, a Veszprémi Szakképzési Centrum főigazgatója kiemelte: az iskola mindig is élen járt a hagyományok őrzésében és tiszteletében.

– A zászló több, mint egy tárgy. A zászló jelkép, szimbóluma az egyetértésnek, az összetartozásnak, és biztos záloga a fejlődésnek. Bízom benne, hogy ezen zászló alatt a jövőben is több ezer közgázos diák halad a közös cél irányába, hogy megtapasztalja a tudás örömét és megtalálja önmagát – hangsúlyozta.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Ifj. Szathmáry Árpád iskolaigazgató elmondta: az intézmény zászlajának tengerkék selymén arany iskolacímer és Bethlen István neve díszeleg.

– Ez a zászló jelképezi a 125 éves múltat, az iskola hivatását és küldetését. Aki alatta állt és áll, nincs egyedül. Tudja, hogy olyan közösség részese, amelyre mindig és mindenütt lehet számítani – fogalmazott ifj. Szathmáry Árpád.

A zászlóavatás mellett névadójára is emlékezett az iskola, ugyanis Bethlen István száz évvel ezelőtt lett miniszterelnök, majd egy teljesen kirabolt országból teremtett újra élhető hazát. Wesseczki Szabolcs református lelkész megáldotta a zászlót, és műsort adott a Magyar Honvédség Légierő Zenekara.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában