Élen jártak

2021.10.22. 11:30

Emlékpakettet vehettek át a járvány elleni küzdelemért

A járvány elleni küzdelemben kiemelkedő szerepet vállalók vehettek át elismerést a védelmi bizottságtól csütörtökön a veszprémi Megyeházán rendezett ünnepségen.

Marton Attila

György István területi közigazgatásért felelős államtitkár, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője köszöntőjében kiemelte, világszínvonalon teljesített a hazai egészségügyi rendszer és a kormányhivatali intézményrendszer az oltási program megszervezésében és lebonyolításában. Hozzátette, 2020. december végétől négy hónap alatt négymillióan kaptak Covid ellen védőoltást, július elejére pedig átlépte az 5,5 milliót a beoltottak száma Magyarországon.

György István területi közigazgatásért felelős államtitkár hozzátette, a 12 éven felüli lakosság átoltottsága jelenleg 69 százalék, ugyanakkor mintegy 2,5 millió ember nem vette fel az oltást, és a települések mintegy 5,5 százalékában nem éri el a beoltottak aránya a negyven százalékot. Kiemelte, a járvány és később az oltási program a második világháború óta a legnagyobb logisztikai kihívást jelentette Magyarországon.

Fotó: Marton Attila/Napló

Takács Szabolcs kormánymegbízott, a megyei védelmi bizottság elnöke köszöntőjében arról beszélt, az utóbbi másfél év nagy többletterhelés elé állította szervezetüket annak érdekében, hogy megfékezzék a járvány terjedését. Kiemelt feladatuk közé tartozott a nevelési és oktatási intézmények ellátása fertőtlenítőszerrel, az intézményi dolgozók tesztelése, gyorstesztek biztosítása. Takács Szabolcs elmondta, a Veszprém Megye Védelméért Emlékplakettel idén azoknak a munkáját ismerik el, akik nagy szerepet vállaltak a világjárvány megfékezésében.

A rendezvényen hat személy és négy szervezet képviselője vette át György Istvántól, Takács Szabolcstól és Huszár Péter alezredestől, a védelmi bizottság titkárától az elismerést: Pápai Enikő megyei tisztifőorvos, a népegészségügyi főosztály vezetője; a Pápai Egyesített Szociális Intézmény; Czaun Katalin, a Veszprémi Járási Hivatal vezetője; a Veszprémi Petőfi Színház; Bujdosó László, a Csolnoky Ferenc Kórház főorvosa; a Beurer-Hungaria Kft.; Kiszely Pál, a Balatonfüredi Önkormányzati Tűzoltóság elnöke; Kosztyu György rendőrőrnagy; Tatai László Géza, a kormányhivatal sofőrje és a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány.

A rendezvényen hat személy és négy szervezet képviselője vehetett át elismerést. A képen balról Czaun Katalin, Szalainé Tihanyi Andrea, a Pápai Egyesített Szociális Intézmény vezetője, Tatai László Géza, Bujdosó László, Takács Szabolcs, György István, Hirschl János, a kutató-mentőszolgálat vezetője, Soós Csaba, a Beurer-Hungaria Kft. ügyvezetője, Kosztyu György, Pápai Enikő, Huszár Péter, Kellerné Egresi Zsuzsanna, a Petőfi Színház igazgatóhelyettese és Kiszely Pál
Fotó: Marton Attila/Napló

Az emlékplakettet 2017-ben alapították, a korábbi években 23 személy vagy szervezet vehette át az elismerést. Az ünnepségen közreműködött a MH Légierő Zenekara.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában