felidézték a történelmet

2021.10.28. 18:00

Erdélyi földet szórtak szét Alsóörsön

Partnertelepülésükről, az erdélyi Málnás községből származó földet szórtak szét Alsóörsön, a művelődési háznál, a Trianon-emlékműnél az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján. Az ünnep alkalmából Báró Béla jegyző idézte fel a történelmet.

Kovács Erika

A jegyző csodálatra méltó történelmi napoknak nevezte az '56-os eseményeket, melyekre emlékezve azt mondta, fejet hajtunk hőseink, mártírjaink előtt, akik életük feláldozásával is küzdöttek szabadságunkért, hazánk függetlenségéért. Kiemelte, nemzeti ünnepeink, mint augusztus 20-a, 1848 márciusa és 1956, a magyarság sorsának legjelentősebb eseményei minden honfitársunkat mélyen megérintenek határon innen és túl.

Szétszórja az erdélyi földet az alsóörsi Evellei Zsuzsanna, Simon Ferenc és Nemes István, akik kezdeményezték a partnerkapcsolatot Málnással annak idején Fotó: művelődési ház/Nagy Veronika

- Az értékrend, mely régóta meghatározza életünket, és a szabadságvágy, mely forradalmainknál előtört, adja az alapokat, a biztató és biztos jövőt a következő nemzedékek számára is. 1956 üzenete: szabadságunkért és függetlenségünkért, kivívott demokráciánkért semmilyen áldozat nem hiábavaló! Tiszteletet érdemelnek mártírjainknak, hőseink – fogalmazott Báró Béla jegyző, majd beszélt az '56-os események alsóörsi vonatkozásairól is.

A településen koszorúkat is elhelyeztek, ahol a történelmi időket Dávid Roland énekes szép előadása is felidézte.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget