Mihály-napi vidám programok

2021.10.05. 17:30

Értékmegőrző, hagyományápoló napot tartottak az óvodásoknak Ajkán

Mihály-napi kalamAjka elnevezéssel rendezte meg egész napos programját az Ajka Városi Óvoda.

Molnár Sándor

A helyi kulturális értékekre alapozó, értékmegőrző, hagyományápoló napon a város 28 óvodáscsoportja vett részt, pedagógusok, szülők és nagyszülők kíséretében. Több generáció képviselői, több mint 500-an játszottak és kézműveskedtek együtt a közösségi rendezvényen az Ádám István parkban. Nagy sikere volt a képen látható képességfejlesztő sakkjátszótérnek.

A szervezők a Mihály-nap­hoz kapcsolódó értékmegőrző és közösségformáló erejű programmal elsősorban a fiatalok érdeklődését szerették volna felkelteni a helyi hagyományokra épülő kulturális programok iránt, a közös élmény erejével. Fontos szándékuk volt még, hogy a programokkal erősítsék a közösséghez tartozás érzését, a városhoz való érzelmi kötődést. A rendezvény lebonyolítására 1,99 millió forintos támogatást nyert TOP-os pályázaton a városi óvoda. A projektvezetők és a rendezvény koordinátorai Balatinczné Németh Mónika és Magyar Éva óvodavezető-helyettesek voltak.

A Mihály-napi kalamajkát Dorner László alpolgármester nyitotta meg az Ádám István parkban, ahol délelőtt felléptek a Hétszínvirág Óvoda Pergő-forgó Néptánc Tehetségműhelyének, valamint a Vizikék és Zöldikék Óvoda Csosszantók Tehetségműhelyének apróságai, majd az Óriás nyomában című – Ajka város mondavilágát bemutató – bábelőadást láthatták az érdeklődők. A programban régészeti ásatás, a Bakony és Balaton-felvidék tájairól származó játékeszközök és népi játékok, Bee-Bot programozható méhecske-játékrobot, komplex képességfejlesztő sakkjátszótér és kézműves foglalkozások is várták az apróságokat. Azok, akik négy állomást is teljesítettek, ajándékot kaptak. A jutalom az óvodakertekben gondozott és nevelt fűszer- és gyógynövények felhasználásával készített kézműves termékek és egyéb meglepetések voltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában