Támogatás önkéntes egyesületeknek

2021.10.25. 11:30

Hat civil szervezet vehetett át eszközöket a Veszprém Megyei Védelmi Bizottságtól

A védelmi bizottság évek óta támogatja a megyében működő önkéntes és civil szervezeteket, az elmúlt időszakban több mint ötmillió forint értékű eszközbeszerzéssel segítették az egyesületek munkáját.

Marton Attila

Idén hat önkéntes, civil szervezet részesült támogatásban. Az eszközöket Takács Szabolcs kormánymegbízott adta át a szervezetek képviselőinek.

Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Védelmi bizottság elnöke és Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója Fotó: Penovác Károly/Napló

A zalagyömörői önkéntes tűzoltóegyesület áramfejlesztőt, az egyházaskeszői és a pápai önkéntes tűzoltóegyesületek motoros háti permetezőt és teleszkópos létrát, a Bakonyi Önkéntes Műszaki Mentő Egyesület mátrix műszaki mentősisakot és rántókötelet, a monostorapáti önkéntes tűzoltóegyesület áramfejlesztő berendezést, míg a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász italszállító konténereket kapott.

A szervezetek képviselői, Fallmann József, Orbán Sándor, Bőnyi László, Szijártó László, Csillag Levente és Pócza Sándor Balázs az átadón Fotó: Penovác Károly/Napló

Takács Szabolcs, a megyei védelmi bizottság elnöke reményét fejezte ki, hogy az eszközök segítik a szervezeteket a munkájukban, egyúttal azt kívánta, minél ritkábban kelljen azokat használni mentés, kár vagy veszélyelhárítás során.

Ezek is érdekelhetik

facebook comments widget