Jogalkalmazási témákról tanácskoztak a Veszprém megyei bírák

A Kúria elnökével és az Országos Bírósági Hivatal elnökével tanácskoztak a Veszprém megyei bírák a napokban, közölte a Veszprémi Törvényszék Sajtóosztálya.

Napló-információ

Némethné Szent-Gály Edit, Senyei György és Varga Zs. András a tanácskozáson

Forrás: Veszprémi Törvényszék

Az értekezleten bírósági jogalkalmazási témák kerültek napirendre. A Veszprémi Törvényszék kollégiumainak szakmai napján a megye valamennyi bírája részt vett.

A programon részt vett ­Varga Zs. András, a Kúria elnöke, Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és Patyi András, a Kúria elnökhelyettese is. A törvényszék három szakági kollégiumának vezetője számolt be az ítélkezés szakmai támogatása kapcsán a közigazgatási, a polgári-gazdasági-munkaügyi és a büntető kollégiumban kifejtett tevékenységekről. Ezt követően Varga Zs. András, a Kúria elnöke a korlátozott precedensrendszerről és a Kúria jogegységesítés körében végzett feladatairól tartott előadást.

Némethné Szent-Gály Edit, Senyei György és Varga Zs. András a tanácskozáson Fotó: Veszprémi Törvényszék

Senyei György, az OBH elnöke az elhúzódó polgári perek miatti vagyoni elégtétellel kapcsolatban jövő januártól hatályba lépő jogszabályi rendelkezésekről beszélt. Hangsúlyozta, hogy az OBH eddig is mindent megtett az elhúzódó ügyek kezelése érdekében, és a bírósági szervezet felkészült az új jogszabály hatálybalépésével járó kihívásokra.

Némethné Szent-Gály Edit, a törvényszék elnöke záróbeszédében kiemelte, hogy a törvényszék a jövőben is biztosítja a bíráknak a magas színvonalon végzett, időszerű ítélkezéshez szükséges szakmai támogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában