oktatás

2021.10.13. 17:30

Nagy siker volt a Pannon Egyetem Nyílt napja

Szerdán tartotta meg a Pannon Egyetem az őszi nyílt napját, kicsit korábban a megszokott időponthoz képest. Ennek ellenére rengeteg érdeklődő látogatott el a B épület aulájába, ahol szakmai programokkal, kari tájékoztatókkal és duális partnerekkel is találkozhattak az érdeklődők.

Horváth Virág

20211013 Veszprém Pannon Egyetem. Nyílt nap. Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Több mint 500 látogató vett részt a Pannon Egyetem rendezvényén, a délelőtti program során az egyetem minden képzése és kara képviseltette magát, az érdeklődők pedig az ország minden pontjáról érkeztek ide, hogy felmérjék továbbtanulási lehetőségeiket. A Nyílt Napon a kollégiumok és a laboratóriumok is látogathatók voltak, a rendezvény folyamán pedig a szakokat bemutató standokkal és egyéb szolgáltatások bemutatásával is várták az érdeklődőket. A nyílt nap a korábbiakhoz hasonlóan most is a közvetlenségről és a személyességről szólt, nem csupán tájékoztatást nyújtottak a segítők, de élményeiket és véleményüket is megosztották a már egyetemista hallgatók a középiskolásokkal.

A megnyitón Molnárné Barna Katalin, oktatási rektorhelyettes kiemelte, kulcsfontosságúak ezek a személyes találkozások a pályaválasztás előtt.

 

– Nagyon fontos számunkra, hogy a Pannon Egyetem képzési palettáját a leendő hallgatóink mellett a szülők és középiskolai tanárok is megismerhessék minden képzési helyünkön. A tudományágak széles skálájáról választhatnak az ide érkezők a társadalomtudományoktól a mérnöki tudományokig, de nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati képzésekre is. Olyan tudást adunk hallgatóinknak, amik a piacon megállják a helyüket, és nagyon sokat érnek, a diplománk értékét mutatja az is, hogy a HVG oktatói kiválóság listáján a Pannon Egyetem az országos rangsor második helyén áll. Nemcsak a képzéseinket, de a közösségeinket is ajánljuk a diákoknak: különböző hallgatói ösztöndíjakon, kutatásokban és tehetséggondozásban is részt vehetnek – tette hozzá. A rektorhelyettes elmondta, a hallgatók számára a 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt nemcsak munkát, de szakmai lehetőségeket és szórakozást is nyújt.

A Gazdaságtudományi Kar, a Zalaegerszegi Egyetemi Központ, a Mérnöki Kar, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar, a Műszaki Informatikai Kar és a Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ Nagykanizsáról is képviseltette magát, emellett a duális képzések is bemutatkoztak, több mint 16 duális cég részvételével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában