Református lelkészeket szenteltek fel Pápán

A Dunántúli Református Egyházkerület ünnepi istentiszteletén kilenc lelkipásztort szenteltek fel az evangélium örömtelien, kitartó szorgalommal végzendő szolgálatára.

Laskovics Márió

A Dunántúli Református Egyházkerület közgyűlést tartott, majd ünnepi istentiszteleten lelkészeket szenteltek fel és átadták az egyházkerület legmagasabb szintű elismeréseit, a Pro Pannonia Reformata-díjakat szombaton a Március 15. téri kálvinista templomban. Steinbach József püspök a „Te azért, fiam, erősödjél meg a kegyelemben, amely Krisztus Jézusban van” (2Tim 2,1) alapján a kegyelem megszentelő erejéről hirdetett igét.

– Jézus Krisztus evangéliumát kell továbbadni kegyelemben. Az egyház, az evangélium ügye megmarad a világ kezdetétől fogva annak végéig. Ha csüggednétek, ha elkeserednétek, emlékezzetek rá, hogy Jézus Krisztusé győztes ügy, amiért vállalni, de keresni nem kell a szenvedést. Vehetitek és továbbadhatjátok az evangéliumot, és közben megtisztultok, egyre megbízhatóbbak lesztek az odaadóan, örömtelien, kitartó szorgalommal végzett lelkes szolgálatban – prédikálta a püspök.

Az egyházkerület szeptember 3-án Herenden és október 9-én Pápán tartott közgyűlésén, az egyházmegyei közgyűlések felterjesztései alapján megállapította, hogy kilenc szolgálatot teljesítő, s valamennyi feltételnek megfelelő lelkészt bocsát felszentelésre. Baloghné Kiss Zsuzsa Barbara, Bertók Dániel, Borsiné Tóth Cseperke, Makra Zsolt István, Právetz Anikó, Sántha Péter Botond, Sárközi Gergely Antal, Szabó Beatrix Márta és Zsemberi-Szigyártó Éva Máté László egyházkerületi lelkészi főjegyző vezetésével tett esküt, majd letérdelve kapott áldást életére és szolgálatára esperesétől.

Az oklevelek, emléklapok átadása, illetve püspöki kibocsátás és áldás után Németh Tamás, a pápai teológiai akadémia rektora köszöntötte a lelkipásztorokat, rámutatva, hogy az Isten iránti hűségnek minden dolgukban meg kell nyilvánulnia. Nemes Pál egyházkerületi főgondnok a gyülekezet vezetésének sokrétűségére és a Biblia máig ható, ám a jólét miatt nehezen felismerhető érvényességére hívta fel az új lelkészek figyelmét.

Végül Pro Pannonia Reformata-díjat adtak át méltatások kíséretében a tavaly Károli-díjjal is kitüntetett, 2009-2020 közt szolgált főgondnokként és a zsinat világi elnökeként szolgált Huszár Pálnak, Gyimóthy Gézának, a Tatai Református Egyházmegye volt gondnokának, Prekrit Juditnak, a Székesfehérvár Református Egyházközség tagjának, a Székesfehérvári Adventi Jótékonysági esték szervezőjének, valamint posztumusz díjat adományoztak néhai Halászi Attila, a Nemesdédi Református Egyházközség egykori gondnoka részére.

Az istentiszteleten énekkel szolgált Veresné Petrőcz Mária tanár, a Dunántúli Református Egyházkerület Kántorképző tanfolyamának vezetője és teológiai hallgatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában