Retró hangulatban ünnepelték az időseket Úrkúton

Az idősek világnapján Úrkút Község Önkormányzata is megünnepelte a szépkorúakat.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Minden korosztály képviseltette magát az idősek tiszteletére szervezett délutánon, ahol önfeledten, retró hangulatban szórakozhatott együtt a falu apraja nagyja. Fülöp Zoltánné a település polgármestere az ünnepség kezdetén elmondott köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy nem számít az ősz haj, a ráncok, hiszen a szépkorúak fiatalsága belülről fakad. Kifejtette, hogy a mai felgyorsult világban meg kell, hogy találjuk egymásban a jót és az értékeset, ezért nagyon fontos az idősek tisztelete és szeretete. A polgármester az ünnepség kezdetén egy gyertya meggyújtásával emlékezett meg azokról a szépkorúakról, akik már nem lehetnek együtt a közösséggel. Azokhoz az idősekhez pedig, akik egészségi okokból nem tudtak személyesen részt venni az ünnepségen, az önkormányzat egy jelképes ajándékot juttatott el, így tisztelegve az idős honfitársaik előtt.

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Ovádi Péter a közösség országgyűlési képviselője méltatta a helyieket, hiszen mindent elmond egy közösségről – így az úrkútiakról is – hogy miként bánik az idősekkel. Ebből a szempontból is jelesre vizsgáztak a helyiek. Elmondta, hogy örömmel tett eleget a meghívásnak és örömét fejezte ki azért, hogy együtt ünnepelhet a szépkorúakkal Úrkúton.

Az ünnepi köszöntők után a Csodafa óvoda, a Hauser Lajos Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola ötödik osztályos tanulói, valamint a Német Nemzetiségi tánccsoport és a Német Nemzetiségi Asszonykórus gondoskodott a jó hangulatról.

A műsor zárásaként meglepetés műsorszámként úttörő egyenruhába öltözött, vörös nyakkendős fehér inges nyugdíjasok adták elő úttörő zenés-táncos műsorukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában