tisztelet a hozzátartozóknak

2021.10.12. 14:00

Fáklyák fényénél emlékeztek a donorokra Sümegen

Fáklyákkal a kezükben sétáltak a sümegi vár bejáratáig a Transzplantáltak Veszprém Megyei Érdekvédelmi és Sportegyesülete rendezvényének résztvevői október 9-én este, a szervdonáció és transzplantáció Európa- és világnapján.

Tisler Anna

Fáklyás felvonulás

Fotó: Gyarmati László

Lőrinczné Halász Klára szervező beszédében elmondta, hogy a sétának több célja is van. Egyrészt emlékeznek a donorokra, akiknek szerveivel ők tovább élhetnek, a tiszteletüket fejezik ki a donorok hozzátartozóinak, támogatni és biztatni kívánják a szervátültetésre várókat, és köszönetüket fejezik ki az egészségügyi dolgozóknak. Szeretnék felhívni a figyelmet a donáció fontosságára, egy donor akár hat életet is megmenthet.

Fotó: Gyarmati László

Az országban két városban, Kiskunhalason tavaly, Egerben idén avattak kopjafát a donorok emlékére. Felvetődött, hogy Dunántúlon is állítanának ilyet – jövőre lehet, hogy Sümegen is áll majd egy kopjafa.

A város második alkalommal adott otthont a Millió lépés az életért programnak. A világnapra Budapesten futással emlékeztek, amelyen Gelencsér Róbert Pápáról, Sebestyénné Erdélyi Zsuzsanna Sümegről vett részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában