Több vagy, ha adsz – Önkéntes munkát vállalt nyolcezer fiatal

Megnyitották a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes ifjúsági akciót. Közel nyolcezer fiatal regisztrált az önzetlen segítségnyújtást és az önkéntes munka fontosságát népszerűsítő programra.

Laskovics Márió

Játszótér vagy közterület rendbetétele is lehet feladat a hétvégi önkéntes ifjúsági akcióban

Forrás: 72 óra

Tizennegyedik alkalommal rendezik meg hazánk legjelentősebb, a katolikus, református és evangélikus egyházak összefogásával létrejövő önkéntes akcióját október 8. és 10. között. A részt vevő fia­talok mintegy 200 projektet valósítanak meg közel 100 településen Magyarországon, Erdélyben, a Partiumban és Délvidéken.

A társadalom számára is szeretnék megmutatni, hogy a fiatalok sok mindenre képesek egy jó ügy érdekében. Erre utal az akció szlogenje: Több vagy, ha adsz! A járvány miatti nehéz időszakban pedig nagy szükség van a reményre, a megerősítésre, ezért választották az idei év bibliai mottójának a Ne félj, mert veled vagyok! (Ézs 43,5) mondatot.

Játszótér vagy közterület rendbetétele is lehet feladat a hétvégi önkéntes ifjúsági akcióban
Fotó: 72 óra

A jelentkezők regisztrálhattak saját csapattal, saját projekttel, de választhattak meglepetésprojektet is. Olyan feladatokat végeznek el, mint például erdőtelepítés, kertrendezés, park­szépítés, szemétszedés, lomb­gyűjtés, virágültetés. So­kan vállaltak szociális se­gítség­nyújtást is: kö­zösségi programokat, ebédosztást, be­szélgetést mozgássérültekkel, rászorulókkal. Az önkéntes munkát iskolai közösségi szolgálatként is végezhetik a középiskolások.

A szervezők fotópályázatot hirdettek a résztvevőknek, az akció alatt várják a #72ora és #72orafotó hashtaggel megjelölt fényképeket a közösségi oldalukon. A beküldők között ajándékokat sorsolnak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában