A Bakony természeti környezetéről vetélkedtek diákok

Tizenhetedik alkalommal rendezték meg minap a természetismereti vetélkedőt általános iskolák felső tagozatos diákjai számára az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumában.

Kelemen Gábor

Egy puzzle-t is ki kellett rakniuk a csapatoknak, a képen a harmadik helyezett zirciek Fotó: Kelemen Gábor

Idén is a Bakony természeti környezetéről mérhették össze tudásukat a diákok. A részt vevő csapatokat és a felkészítő pedagógusokat a házigazda, Kutasi Csaba igazgató köszöntötte, a bővebb információkat pedig Balláné Szőke Edit múzeumpedagógus ismertette.

A múzeum, annak baráti köre, valamint az Együtt a Könyvtárért Alapítvány közös szervezésében lezajlott vetélkedőn elsőként egy írásbeli feladatot kellett megoldaniuk a csapatoknak, melyhez segítséget nyújthatott a mú­zeum állandó kiállításának előzetes tanulmányozása. Majd a második részben közelebb kerülhettek a diákok a múzeumi dolgozók munkájához, a különböző szakterületekhez tartozó gyűjteményi anyagokat kellett a megadott szempontok szerint csoportosítaniuk.

A helyi iskola két csapata mellett Felcsútról, Litérről, Veszprémvarsányból és Borzavárról érkeztek tanulók a vetélkedőre, melyet a Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapata nyert meg. Második helyen végeztek a Litéri Református Általános Iskola tanulói, míg a harmadik helyet a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola egyik csapata érdemelte ki, miután jobbnak bizonyultak a holtverseny miatt szükségessé vált különfeladványban a vetélytársukkal szemben.

Egy puzzle-t is ki kellett rakniuk a csapatoknak, a képen a harmadik helyezett zirciek
Fotó: Kelemen Gábor

Az első helyezettnek járó fődíj egy torta volt egy helyi cukrászda jóvoltából. Senki nem távozott üres kézzel, valamennyi csapat szereplését ajándéktárgyakkal ismerték el a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában