Egyszeri zöldhulladékgyűjtő akció

2021.11.29. 20:01

A héten még kirakhatók a bezsákolt falevelek Veszprémben

A Fidesz-KDNP frakciójának kezdeményezésére idén még egy alkalommal elszállítja a VKSZ Zrt. a lakosság által december 4., szombatig a városban a közterületekről összegyűjtött és bármilyen műanyag zsákban kihelyezett faleveleket.

Molnár Sándor

A december 4., szombatig kihelyezett faleveles zsákokat elszállítják

Forrás: Molnár Sándor/Napló

Halmay Gábor, a Fidesz-KDNP veszprémi frakciószóvivője és Bázsa Botond önkormányzati képviselő jó hírrel szolgáltak a megyeszékhelyen élőknek a zöldhulladék elszállítása témájában meghirdetett sajtótájékoztatón.

 

Bázsa Botond elmondta, hogy a vegetációs időszak végéhez érve a lombhullató növények döntő többsége lehullatta a leveleit, és jelentős mennyiségű falevél jelent meg az utcákon, főleg a családi házas övezetekben. Többen azzal keresték meg őt, hogy sok levelet gyűjtöttek össze a közterületekről. A képviselő ezúton is köszönte a lakosok munkáját, hiszen ezáltal hozzájárultak a szebb városképhez, illetve az esetleges balesetveszély megelőzéséhez is.

 

Halmay Gábor megjegyezte, hogy az idei évben változott a zöldhulladék begyűjtésének rendje, és a zöldhulladékot csak a megvásárolt barna színű edényekben szállítaná el a szolgáltató. Viszont a lakosság a közterületekről különféle zsákokban gyűjtötte össze a falevelet. A Fidesz-KDNP frakciója éppen ezért megkereste a szolgáltatót, és felkérte, hogy kivételesen, az idei évben még egyszer szállítsa el a lakosok által összegyűjtött nagy mennyiségű falevelet, függetlenül attól, hogy az milyen zsákokban van.

Bázsa Botond és Halmay Gábor tartottak sajtótájékoztatót
Forrás: Molnár Sándor/Napló

A jó hír az, hogy a VKSZ Zrt. eleget tesz a felkerésnek, és a december 4-ig kihelyezett, bármilyen műanyag zsákokban lévő falevelet elszállítja a közterületekről. Halmay Gábor hangsúlyozta, hogy egyszeri alkalomról van szó, és hogy a jövőben hogyan zajlik majd ennek a problémának a megoldása, az további tárgyalások függvénye. A szolgáltató a rendkívüli akció során kihelyezett zsákok begyűjtését e hét végén kezdi majd meg a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában