Régi álom vált valóra

2021.11.25. 09:04

Átadták az új tornászgyakorlót Veszprémben

Hivatalosan is birtokba vette a Veszprémi Torna Club (VTC) az új tornászgyakorlóját, amely közel 1.2 milliárd forintból épült fel. Az ünnepélyes átadót szerdán tartották meg.

B. Virág Rita

20211124 Veszprém a Veszprémi Torna Club új épületének átadása Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Az ünnepség a korábbi tornászgyakorló helyén kezdődött, ahol Kertész Csilla, a VTC ügyvezető arról beszélt, a jövőt csakis a múltra lehet építeni. A régi épület bejáratához speciális kulcs tartozott, ennek másolatait átadták azoknak, akik sokat tettek a klubért az elmúlt évtizedekben, így példáué Balázs Zoltánnak, a VTC egyik alapítójának, Horváth Péternek, aki évtizedekig vezette az egyesületet. Puskás Csabáné edzőnek és Árkovics Krisztina szakvezetőnek.

Ezt követően Kertész Csilla arra kérte a résztvevőket, a múltat hátrahagyva tegyenek egy sétát a jövőbe, az új tornászgyakorlóhoz.

Itt Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke kihangsúlyozta, a torna a három alapsportág egyike, amit a legifjabb kortól érdemes gyakorolni. A torna megfelelő mozgáskészséget, mozgáskultúrát, szép testtartást, bátorságot ad, de remek alapot jelent bármilyen másik sportághoz is. Szerinte, ha valaki bajnok akar lenni Veszprémben, annak most már minden lehetőség adott.

- Büszke képviselőként állok ma itt, hiszen bebizonyítottuk mi veszprémiek, hogy az álmainkat valóra tudjuk váltani – mondta, majd kiemelte, a Modern Városok Programban kiemelten kezelik a sportfejlesztéseket azért, mert bár sok nagyszerű veszprémi sportsikernek örülhettünk az elmúlt években, az infrastruktúrát illetően kicsit elmaradt a város. Most viszont az új jégpályával, uszodával, tornászgyakorlóval már behozott a település ebből a lemaradásból.

Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Botos Gyöngyvér, helyettes államtitkár azt hangsúlyozta, hogy az állam mennyire elkötelezett a települések fejlesztése mellett.

- A Modern Városok Program nagy lehetőség, amivel élni kell. Úgy vélem, Veszprém tudott élni a kínálkozó lehetőséggel. A kormány mintegy 4000 milliárdot csoportosított erre a programra, amelynek közel a fele már meg is érkezett a településekhez – mondta.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere úgy fogalmazott, minden sikeres projekt, nagy győzelem mögött a hatékony csapatmunka áll. Akik a tornászgyakorló létrejöttében részt vettek azok is jól tudtak együttműködni.

- Nemcsak itt, a ma élők együttműködése fontos. Tudnunk kell, hogy a veszprémi polgárosodás aranykorában 1880-ban létrejött egy egyesület, a tornaklub azóta létezik, igaz 1952-ben újra létre kellett hozni. Ahhoz, hogy ma itt álljunk, az elmúlt évtizedek munkájára is szükség volt. Ugyanakkor előre is kell tekintenünk, hogy a fiatal tornászpalánták ne csak jó sportolók, hanem jó emberekké, felnőttekké váljanak – bizakodott.

Berki Krisztián, olimpiai aranyérmes tornász büszke, hogy részese lehet ennek a projektnek, szerinte a megfelelő körülmények is szükségesek ahhoz, hogy a gyerekek fejlődését, motivációját szinten tudják tartani a szakemberek.

Marosvölgyi Tamás, a VTC elnöke csodálatos pillanatként jellemezte azt, amikor a gyerekek először léptek be az új terembe.

Az új tornászgyakorló épülete 1500 négyzetméteres. Ebből maga a tornaterem 800 négyzetmétert tesz ki, amely a VTC-ben működő három szakág – a női torna, a gumiasztal, és az amatőr torna – igényeinek megfelel. A terem mellett öltözők, tárgyaló, irodák, közösségi tér és egy gépészeti egység is helyet kapott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában