Különleges bőrgyógyászati eszközzel gazdagodott a füredi rendelőintézet

Mintegy egymillió forintért vásárolt különleges bőrgyógyászati eszközt az önkormányzat a balatonfüredi szakorvosi rendelő számára, amit Hári Lenke alpolgármester adott át Doma Viktória bőrgyógyász szakorvos számára a minap.

Kovács Erika

Hári Lenke alpolgármester adta át az eszközt Doma Viktória bőrgyógyásznak Balatonfüreden, a Szakorvosi Rendelőintézetben

Fotó: Kovács Erika/Napló

Mérföldkőnek számít az eszköz a bőrgyógyászatban, ezt mondta egyebek mellet Hári Lenke alpolgármester az átadáson. Hozzátette, az eszköz forradalmasíthatja a bőrgyógyászati kezeléseket, mert nincs szükség sebészeti eljárásra és érzéstelenítésre sem.

Kontrát Károly államtitkárt, országgyűlési képviselőt fogadóóráján – ahol részt vett Holczer András alpolgármester is – azzal keresték meg az emberek, hogy támogassa az eszköz beszerzését. A kérésre a képviselő azonnal igent mondott. Az alpolgármester szerint a különleges eszközre nagy szükség van a városban, illetve a Balatonnál, ahol az emberek különösen érintettek a sok napozás, illetve a szőlőültetvényeken végzett munkálatok miatt. Holczer András felkereste a kéréssel Bóka István polgármestert, aki azonnal a kérés mellé állt, majd felvette a kapcsolatot Ács Károly főorvossal, a szakorvosi rendelő igazgatójával, és végül a képviselő-testület egyöntetű döntésével az önkormányzat egymillió forintért megvásárolta a különleges eszközt.

Hári Lenke alpolgármester adta át az eszközt Doma Viktória bőrgyógyásznak Balatonfüreden, a szakorvosi rendelőintézetben Fotó: Kovács Erika/Napló

Doma Viktória bőrgyógyász szakorvos örömmel vette át a krioterápiás palackot. Azt mondta, hiánypótló készülék, amire a betegekkel együtt legalább egy éve várt már. Az eszköz könnyen kezelhető és kíméletesen működik, egyebek mellett a különféle bőrproblémáknál, pigmentkezeléseknél, napfénykárosodás okozta elváltozásoknál, vírusos szemölcsöknél, valamint korai bőrdaganatoknál nincs szükség érzéstelenítésre, sebészeti beavatkozásra, kimetszésre, ugyanis fagyasztással kiválóan alkalmazható a cseppfolyós nitrogénnel működő eljárás.

Hatékonyságát jelzi, hogy a különféle beavatkozásoknál, gyermekeknél is könnyen és fájdalommentesen használja a szakorvos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában