Advent

2021.11.27. 20:02

Ég az első gyertya Balatonfüred adventi koszorúján

Meggyújtotta Bóka István, Balatonfüred polgármestere az adventi koszorú első gyertyáját a Római Katolikus Plébániatemplomnál, szombaton.

Kovács Erika

Bóka István, Balatonfüred polgármestere meggyújtotta az első gyertyát a város adventi koszorúján Fotó: Önkormányzat/Gáspár Ákos

-Szép hagyomány a keresztény világban az adventi gyertyagyújtás. A világ számos részén jellemző, hogy meggyújtják ilyenkor a hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyáját, fogalmazott Bóka István. 

Balatonfüred polgármestere kiemelte, a hit, a remény, az öröm és a szeretet a társadalom legfontosabb értékei, melyek összetartanak egy közösséget, és jelen kell lenniük mindenütt, így a családban, a településeken. Felidézte, tavaly a járvány miatt a megszokottól eltérő, rendkívüli adventi felkészülés jellemezte Balatonfüredet is. 

 

–Úgy gondoltuk, idén már önfeledten, szabadon lehet ünnepelni, gyönyörködni gyermekeink, unokáink ünnepi táncában, énekeiben, de a járvány miatt sajnos ebben az évben sem adatott ez meg így, fogalmazott a város elöljárója, majd hozzátette, az egészség érdekében nagyon fontos, hogy vigyázzunk egymásra, a családunkra, a szomszédokra, mindenkire. Bóka István az adventi gyertyagyújtásnál szeretetteljes adventi felkészülést és békés, boldog karácsonyt kívánt Balatonfüred valamennyi lakójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában