Éghajlatváltozás és társadalom címmel rendez konferenciát a Pannon Egyetem

A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar (MFTK) Társadalomtudományi Intézete – a Tudomány Napja országos rendezvénysorozat részeként – konferenciát szervez „Éghajlatváltozás és társadalom” címmel november 5-én, pénteken 10 órától.

Horváth Virág

A Pannon Egyetem oktatói és hallgatói felkészültek az online vizsgaidőszakra

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az előadások olyan kérdésekkel foglalkoznak, mint például: Milyen csatornákon keresztül szerezzük az információkat az éghajlatváltozás témakörében? Tudjuk-e objektíven szemlélni a média híradásait a klímaváltozásról? Mit tehet a társadalom, országok vezetői, szervezetek a bolygó megmentéséért, és egyáltalán időben tesszük-e fel mindezen kérdéseket?

A Pannon Egyetem által vezetett Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Laboratóriumban az egységes szakmai irányítás mellett a több tudományt és szakterületet egymásba integráló szemlélet érvényesül. Ennek egyik eredménye az intézmény MFTK Társadalomtudományi Intézete által szervezett szakmai konferencia, ahol a társadalom-, a természet- és a gazdaságtudomány elismert kutatói a legfrissebb tudományos eredmények fényében vizsgálják az éghajlatváltozás társadalomtudományi aspektusait.

- Küldetésünk, hogy a fenntarthatóság és benne az éghajlatváltozás kérdéskörét a hiteles és integrált, divatos szóval multidiszciplináris tudomány fennhatósága alá valahogy visszatereljük, ahhoz hasonlóan, ahogy az a legtöbb országban a COVID járvánnyal történt. Ha ott ez lehetséges volt, miért ne történhetne meg ugyanez egy akaratunkon kívül előidézett, és megszokott életünkre hosszú távon súlyos veszélyeket rejtő globális természeti jelenséggel, ami ellen ráadásul oltás sem létezik? – tette fel a költői kérdést Gelencsér András egyetemi tanár, az Éghajlatváltozás Nemzeti Labor vezetője, a Pannon Egyetem rektora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában