Egyetemisták tettek látogatást a pápai reptéren

Az MH Pápa Bázisrepülőtér (MH PBRT) és az ott települő, tizenkét nemzet alkotta Stratégiai Légiszállítási Képesség (Strategic Airlift Capability, SAC) program mindennapjaival ismerkedhettek meg közelebbről a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nemzetközi biztonság- és védelempolitikai képzéseinek hallgatói és oktatói.

Napló-információ

A fiatal vendégek a C–17-es repülőgépet is befogadni képes hangárt is megtekintették

Fotó: MH PBRT/Dévényi Veronika

A látogatáson a diákok közvetlen információkat szerezhettek egy modern katonai repülőtér működéséről. A csoportot Gadó Imre alezredes, az MH PBRT parancsnokhelyettese fogadta, aki egy bázisbemutató prezentáció keretében beszélt az alakulat múltjáról, feladatrendszeréről és jövőbeni terveiről – közölte a honvedelem.hu.

A Stratégiai Légiszállítási Képesség épületkomplexumában a nemzetközi program lényegéről Hakan Jakobsson alezredes, a SAC független katonai végrehajtó szervezete, a Nehéz Légiszállító Ezred (Heavy Airlift Wing, HAW) törzsfőnöke tartott egy rövid tájékoztatót. A csoport többek között a C–17 Globemaster III. típusú teherszállító repülőgépet is befogadni képes, óriási hangárba is ellátogatott.

A fiatal vendégek a C–17-es repülőgépet is befogadni képes hangárt is megtekintették Fotó: MH PBRT/Dévényi Veronika

A túra végén a pápai katonai légibázis ikonikus épületébe, a légiforgalmi irányítótoronyba várták a látogatókat, ahol az ott szolgálatot teljesítők feladatairól kaptak bővebb, részletes információt a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában