Biztonság

2021.11.25. 11:01

Előzzük meg a tüzeket a társasházakban!

Otthonunk és környezetünk tűzbiztonságára hívják fel a figyelmet a Társasházak Napja országos konzultációsorozatban, a Veszprém megyei katasztrófavédelmi kirendeltségeken is ezen a héten.

Kovács Erika

Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/Csondor Henrietta

Veszprémben Bakos György tűzoltó alezredes, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei hatósági osztályvezetője és Miklós Balázs tűzoltó őrnagy, a Veszprémi Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályvezetője összegzett a társasházak tűzbiztonságáról a sajtó előtt november 24-én, szerdán. Elhangzott, a tűz veszélyeztetheti életünket, egészségünket, értékeinket, ezért nagyon fontos a megelőzés.

Bakos György alezredes kiemelte, télen, különös tekintettel az ünnepekre, mindenki többet tartózkodik otthon, amikor kiemelt figyelmet kell fordítani a tűz megelőzésére, a villamos berendezések, fűtőeszközök állapotára, főzéskor pedig a tűzbiztonságra. Példaként említette, hogy éppen a sajtótájékoztató alatt vonultak nagy erőkkel a tűzoltók egy társasházhoz a veszprémi Haszkovó utcába, ahol egy ételmelegítésnél nem megfelelően választották meg a mikrohullámú sütő hőfokát, amitől füstölt az étel, és emiatt pánik alakult ki az épületben. - Szerencsére senkinek nem esett baja, de a körültekintő magatartás nagyon fontos, hangsúlyozta az osztályvezető.

Forrás: Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság/Csondor Henrietta

- Minden társasházra, illetve lakójára igaz, hogy kötelesek betartani az általános és a társasházra vonatkozó egyedi tűzvédelmi szabályokat, közölte Miklós Balázs őrnagy. A hatósági vezető kiemelte, ellenőrzéseiknél nem a büntetés a cél, hanem a hibák feltárása, melyekkel lehet javítani az épületek tűzbiztonságán. A szakemberek beszéltek a magas- és középmagas épületek tárolási szabályairól, a tűzoltósági felvonulási területek szabadon hagyásáról, a régebbi építésű tömbök kéményeinek ellenőrzéséről, tisztításáról, valamint a napelemek biztonságos és szabályos felszereléséről is. Az említett témában ezen a héten, hivatali munkaidőben várják a társasházak kezelőinek, közös képviselőinek és lakóinak kérdéseit az ajkai, a pápai a veszprémi katasztrófavédelmi kirendeltségen, telefonon, illetve elektronikus levélben.

A részletekről a honlapokon lehet tájékozódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában