Emléktáblát avattak Iker István tiszteletére Kolontáron

Felavatták Iker István egykori plébános emléktábláját Kolontáron a napokban.

Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

Udvardy György megszenteli Iker István emléktábláját

Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

– Isten bizonyosság, mert bármilyen is lesz a jövőnk és benne a katolikus egyház jövője, Isten minden nehézség ellenére velünk lesz és megtapasztaljuk majd jóságát – fogalmazott Udvardy György.

Az emléktábla adományozója, Fischli János a szentmise után elmondta, hogy családjában hagyománynak számít a templomnak való adományozás. – Ezt a kis szobrot 1963-ban adományozták a szüleim a templom számára – mutatta Fischli János, aki tízéves diákként ismerkedett meg a civilben sokat kertészkedő plébánossal.

Udvardy György megszenteli Iker István emléktábláját
Fotó: Ravasz-Rednágel Zsuzsanna

– Nekem Iker István a második apám volt, nagyon sok mindent tanultam tőle. Az emléktábla avatásakor lélekben is velem volt. A plébános sok időt töltött imádkozással, ennél többet talán csak a plébánia kertjével foglalkozott. A kertészkedést közel 30 év alatt tanulta ki Vaszaron, majd Kolontáron kamatoztatta tudását, melynek köszönhetően a plébánián a hívek is fogyaszthatták a megtermelt friss gyümölcsöket, zöldségeket – mondta Fischli János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában