Közlekedés

2021.11.30. 20:00

Feltöltötték a sótartályokat, téli üzemmódban működik a közútkezelő

Téli üzemmódban működnek a közútkezelő megyei mérnökségei.

Marton Attila

– Veszprém megyei mérnökségeinken összesen 104-en vesznek részt a téli üzemeltetési munkálatokban. A kezelésünkbe tartozó 1639 kilométeres úthálózat téli üzemeltetési munkáira rendelkezésre áll több mint 8100 tonna útszóró só kezdőkészlet, közel 130 ezer liter kalcium-klorid oldat, több mint 580 tonna érdesítő anyag és 32 ekézésre és sószórásra alkalmas nehézgépjármű – közölte érdeklődésünkre Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Hozzátette, azokon a szakaszokon, ahol az elmúlt évek tapasztalatai alapján nagyobb a hófúvások előfordulási lehetősége, ott szakembereik előzetesen 22 kilométer hosszan telepítettek hófogó rácsokat, a hófogó erdősávok hossza a megyében pedig 28 kilométer.

 

A társaság korábban közölte, minden munkagépnek megvan a saját körzete és útvonala, amelyen ellátja feladatát. Egy munkagép átlagosan 30-40 kilométernyi szakaszt kezel. A közútkezelő elsőként a gyorsforgalmi, majd a fő- és mellékutakon végzi el a szükséges munkákat. A téli üzemmódban 12 órás műszakokban dolgoznak, éjjel-nappal. A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy a téli közlekedésre alkalmas, megfelelő minőségű és állapotú abroncsokkal induljanak útnak.

 

A társaság országosan mintegy 32 ezer kilométernyi gyorsforgalmi-, fő- és mellékutat kezel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában