Hatvanhárom éve szeretetben, békességben

November elején ünnepelte 90. születésnapját Várpalota köztiszteletben álló nyugalmazott pedagógusa, Varga Károlyné Kakas Valéria, akit a jeles évforduló alkalmából otthonában köszöntött fel Campanari-Talabér Márta polgármester és dr. Ignácz Anita Éva jegyző.

Szabó Péter Dániel

Örömmel mesélt életéről, tanári pályafutásáról Varga Károlyné

Fotó: Szabó Péter Dániel

A pedagógus házaspár – Vali néni férje Várpalota díszpolgára, Varga Károly nyugalmazott tanár – szívélyesen fogadta a városvezetőket, akik miniszterelnöki emléklappal, egy csokor virággal és Várpalotáról szóló ajándékokkal lepték meg születésnapja alkalmából az ünnepeltet.

Az 1931-ben született Vali néni hosszan mesélt életútjáról, tanári hivatásáról, valamint a háborúban megtapasztalt borzalmakról is. Elmondta, 1958. március 25-én találkozott először szeretett férjével, Varga Károllyal, s július 12-én már egybe is keltek. A gyorsnak tűnő döntés jogosságát mi sem példázza jobban, mint hogy 63 esztendeje hűséges és szerető társai egymásnak. Két gyermekük született, Valéria és Tamás. Utóbbi a fővárosban, míg Valéria az Egyesült Államokban él családjával, köztük Vali néniék két felnőtt korú unokájával.

Varga Károlyné 1953-ban kezdett tanítani magyar nyelvet és irodalmat egykori alma materében, a várpalotai 2. számú Általános Iskolában (ma Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola), s egészen nyugdíjba vonulásáig ott dolgozott. Diákok generációit tanította nagy tudással és türelemmel, nem véletlen, hogy a mai napig köztiszteletnek és megbecsülésnek örvend a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában