Ismét előkerültek a maszkok a Veszprém megyei iskolákban

Maszk viselésére és kézfertőtlenítésre kérik az iskolák a diákjaikat a járványveszély miatt.

Tisler Anna, Marton Attila

Fotó: Elekes Gergő

Az ajkai Fekete István -Vörösmarty Mihály általános iskola a közösségi oldalán kéri, hogy az intézménybe való belépéskor mindenki alaposan fertőtlenítse a kezét, a diákok november 3-tól újra viseljék a maszkot a közösségi terekben. A zsúfoltság elkerülése érdekében páratlan évfolyamú osztályok csak az 1. 3. és 5. szünetben, a páros évfolyamú osztályok pedig csak a 2. 4. szünetben menjenek a folyosóra.

Az Ajkai Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola, Általános Iskola, Sportiskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegysége épületében belépéskor a kézfertőtlenítés a látogatóknak is kötelező. November 8-tól hétfőtől az iskola és a kollégium területén a közösségi terekben, a folyosón és az aulában mindenkinek maszkot kell viselnie.

Kézfertőtlenítés és maszk

A megyeszékhelyen működő állami fenntartású iskolákban hétfőtől járványügyi intézkedéseket vezettek be. Az iskolába kézfertőtlenítést követően léphetnek be a tanulók, míg az intézmények közösségi tereiben – folyosók, aula, menzasor, mosdók – ismét kötelező a maszk használata, olvasható a Báthory és a Deák iskolák felületein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában