Gyorsul a közlekedés

2021.11.04. 06:50

Hamarosan elkészül a megyeszékhelyet elkerülő út több szakasza is

Néhány héten belül elkészül a Budapest úti csomópont a déli elkerülő úton.

Marton Attila

20211103 Litér 8-as út déli elkerülő útépítés illusztráció Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Mint lapunkban is több alkalommal megírtuk, a megyeszékhelyet elkerülő 8-as út a litéri elágazótól a balatonfüredi csomópontig megújul. A kivitelezés készültségi foka 58 százalék jelenleg, írta kérdéseinkre küldött válaszában a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A következő hetekben több elkészült szakaszt is birtokba vehetnek a közlekedők.

A veszprém–litéri elágazó közötti szakaszon a kopóréteg már elkészült Fotó: Pesthy Márton/Napló

– Idén november 15-e körül várható a Budapest úti új csomópont teljes átadása, valamint a 8-as főút új nyomvonalának bal oldali szakaszát mintegy 700 méter hosszan szintén használhatják ettől kezdve a közlekedők – tájékoztatott a beruházó. Hozzátették, a litéri csomópont és a déli elkerülő 49-es kilométerszelvénye – ez nagyjából az Ady Endre utca vonalában található – közötti szakaszt év végén adhatják át. Ennek eredményeként Litértől eddig a szakaszig kétszer két sávon haladhat a forgalom.

A Budapest úti új csomópontnál és a veszprém–litéri elágazó közötti szakaszon a kopóréteg már elkészült, így ezekben a napokban a kivitelezés befejező munkálatai folynak: a szakemberek útburkolati jeleket festenek fel, kihelyezik a szalagkorlátot, árokrendezési és padkaépítési munkákat végeznek.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Hozzátették, a Füredi úti csomópontnál a híd szigetelését, szegélyépítést, valamint a csomópont ágainak építését végzi a kivitelező, közölte a NIF Zrt.

Kérdésünkre válaszolva azt írták, a főúton múlt héten életbe léptetett forgalmirend-változás után november közepétől a Budapest úti új csomópontnál mindkét körforgalom használható lesz, valamint az újonnan megépült szakasz bal oldalán is haladhat a forgalom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában