gála

2021.11.16. 06:50

Megyei Prima-díjasok – Három kategóriában osztották ki a rangos elismerést

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezete az országos Prima Primissima rendezvénysorozat keretében rendezte meg a Veszprém megyei Prima díjátadó gálát. A Megyeházán tartott ünnepélyes rendezvényen Gazsi Attila, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének elnökhelyettese, a Veszprém megyei szervezet elnöke köszöntötte a résztvevőket.

Marton Attila

Sümegi Elemér hegedűkészítő mester, Diénes Attila szobrászművész és Cserép László kulturális osztályvezető (képünkön balról jobbra) vehette át idén a megyei Prima-díjat

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Veszprém Megyei Szervezete az országos Prima Primissima rendezvénysorozat keretében rendezte meg a Veszprém megyei Prima díjátadó gálát.

A megyei Prima-díjat 16. alkalommal osztották ki, az elismerést ezúttal is a Veszprém megyei Prima Díj Alapítvány Kuratóriuma ítélte oda, amellyel egymillió forint tiszteletdíj is jár. Magyar közművelődés kategóriában Cserép László, Balatonfüred Művelődési, Oktatási, Sport és Idegenforgalmi osztályvezetője vehette át az elismerést. A méltatásban elhangzott, a díjazott 1992-ben lett a balatonfüredi polgármesteri hivatal osztályvezetője. A Balatonfüredre jellemző gazdag irodalmi, művészeti, színházi és egyéb kulturális programok Cserép László áldozatos, kitartó szervezőmunkájának köszönhetők.

A megyei Prima-díj átadó ünnepségén emléklapokat is kiosztottak
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Magyar Képzőművészet kategóriában Diénes Attila szobrászművész vehette át a díjat. Az erdélyi származású művész 1990-től a Veszprémi Művészeti Céh tagja. Szobraival azt mondja el, amit szóval vagy más kifejező eszközzel nem lehet.

Magyar Zeneművészet kategóriában Sümegi Elemér hegedűkészítőt díjazták. A méltatásban elhangzott, 1994-ben készítette el első hegedűjét. A hangszerkészítés mellett hangszerészként dolgozik a Csermák Antal Zeneiskolában.

Sümegi Elemér hegedűkészítő mester, Diénes Attila szobrászművész és Cserép László kulturális osztályvezető (balról jobbra) vehette át idén a megyei Prima-díjat Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Veszprém megyei Év Vállalkozója díjat két cég képviselői vehették át. Az egészséges reggeliket, reggelizőpelyheket és cereáliákat előállító Fine Factory Kft. tulajdonosai, Porkoláb Eszter és Kráml Dávid, valamint Ernyei István, a Reál-M Kft. nevű nemzetközi szállítási és logisztikai vállalat ügyvezető igazgatója. A díját­adón közreműködött a Mendelssohn Kamarazenekar Kováts Péter irányításával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában