Használható eszközök

2021.11.24. 19:29

Nehéz helyzetben lévő gyermekek kaptak laptopot

A Rotary Club Balatonfüred–Veszprém hat nehéz helyzetben lévő gyermeknek adott át laptopokat a digitális oktatásban való részvétel támogatására.

Napló-információ

A gépeket a Veszprém-Balaton 2023 EKF belvárosi irodájában adták át a pedagógusok és a szülők részvételével

Fotó: Rotary Club Balatonfüred–Veszprém

A klub tavaly ősszel indította Suli Laptop programját. A versenyszférában már nem használt, de egyébként jól működő laptopokat a klub befogadja, azt az egyik klubtag informatikai vállalata felújítja, majd pályázat útján a leginkább rászoruló gyermekeknek adja. A Rotary Club a tankerületi központokon és a szakképzési centrumon keresztül szólította meg az iskolák, intézmények pedagógusait, hogy a leginkább rászoruló gyermekekről elektronikusan nyújtsanak be pályázatot. Közel 200 pályázat érkezett, amelyet a klub tagjai egy előre felállított szempontrendszer alapján rangsoroltak.

– Embert próbáló feladat volt ennyi, nehéz körülmények között élő fiatal sorsáról olvasni és megpróbálni közöttük egy sorrendet felállítani – közölte Hartmann Péter, az egyesület elnöke.

A hat gyermek között van nagycsaládos, beteg, de olyan is, aki országos helyezéseket ér el versenyeken, miközben hajnalban az állatokat eteti a család megélhetését támogatva. Mind a hatan jó tanulók, és közösségük igazi példaképként néz fel rájuk.

Bár a Covid–19 és a távoktatás erős aktualitást ad a kezdeményezésnek, hosszú távon is van létjogosultsága a programnak. A pandémia elmúlik, de akkor is lesz számos nehéz helyzetben lévő család. Talán pont egy laptopon múlik majd, hogy egy tehetséges és fejlődni, tanulni akaró gyermek ki tudjon törni jelenlegi nehéz helyzetéből, és az ő családja már jobb körülmények között éljen. Többéves programban gondolkodunk, mondta ­Harazin Tibor klubelnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában