Összefogással készült el a lépcső

Lelkes, fiatal önkénteseknek köszönhetően a Kőkatlan virtuális tanösvény egy meredek szakaszán elkészült a régóta áhított lépcső.

Szijártó János

Ifjú önkéntesek dolgoztak a lépcső kialakításán. Az összefogás meghozta eredményét Fotó: Szervezők

Erről Molnár László, Csabrendek polgármestere tájékoztatta lapunkat. Mint mondta, most már biztonságosan végig lehet járni a különféle földtörténeti korszakokat bemutató geológiai tanösvényt. Az önkéntesek munkáját az önkormányzat műszaki csoportja támogatta, a Nosztalgia Baráti kör tagjai pedig finom ebéddel vendégelték meg a résztvevőket.

Ifjú önkéntesek dolgoztak a lépcső kialakításán. Az összefogás meghozta eredményét
Fotó: Szervezők

Geotúrával avatták fel tavaly a Kőkatlan virtuális tanösvényt, amelynek kezdőállomása a patikánál található, s innen elindulva a túrázók a régi kőfejtőbe juthatnak, amelynek falai 25-30 méter magasak. A község 1700-as években épült templomának falaihoz is innen termelhették ki a követ. A kőfejtés már megszűnt, ám kirándulásra remek helyszín a Kőkatlan tanösvény, ahol nem utolsó sorban értékes információkhoz is juthatnak a túrázók az útvonal egy-egy pontján elhelyezett QR-kódos totemek és okos telefonjuk segítségével. A napokban elkészült lépcső jelentős mértékben emelte a tanösvény nívóját és biztonságossá tette a meredek szakaszon való haladást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában