Új rendszer

2021.11.25. 09:00

Pluszlehetőség a zöldhulladék begyűjtésére

Több módon is bővíti a közszolgáltató a zöldhulladék elszállításának lehetőségeit Veszprémben.

Marton Attila

A zöldhulladékgyűjtési rendszer idén megváltozott. A szolgáltató már csak az erre szolgáló edényzettel rendelkező háztartásoktól szállította el a hulladékfajtát. Hegedűs Barbara alpolgármester felidézte, az új zöldhulladék-hasznosítási rendszer azt a célt szolgálja, hogy a zöldövezetekben lakók közül mind többen válasszák a biomassza telekhatáron belüli hasznosítását. A rendszerben tapasztalt anomáliák kiküszöbölésére három lehetőséget kínál az önkormányzat és a közszolgáltató a lakosságnál maradt zöldhulladék elszállítására. Bár a házhoz menő gyűjtés november végével lezárult volna, a szolgáltató egy további alkalommal, december 4-én, szombaton is üríti a barna színű gyűjtőedényeket. 

 

Akik nem rendelkeznek ezzel a gyűjtőedénnyel, azok a szolgáltató Haszkovó utcai telephelyén megvásárolható 110 literes zsákban helyezhetik ki a zöldhulladékot, és azt a kommunális hulladék gyűjtésekor elszállítják. Emellett évi 150 kilogrammig ingyenesen leadható a zöldhulladék a Kistó utcai hulladékudvarban, ennél nagyobb mennyiség esetén díjfizetés ellenében lehet azt átadni a cseri murvabányánál. 

 

Czaun János, a Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, próbaként tekintettek az idei évre, így a lakossági visszajelzések alapján bővítették a gyűjtési rendszert. A lakosokat arra kérik, 3-án, pénteken estig ­helyezzék ki az edényt a közterületre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában