Sikeresen indult az oltási akcióhét Veszprémben

A Csolnoky Ferenc Kórházba is sokan érkeztek hétfőn, hogy beadassák maguknak a koronavírus elleni védőoltást.

Marton Attila

Információink szerint a kora délelőtti időszakban kisebb sor is kialakult az épület előtt, olyan nagy érdeklődés volt. A hétfő reggeltől vasárnap kora estig tartó országos oltási héten a Csolnoky kórház is megemelt oltási kapacitással, akár előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is várja az oltatlanokat, valamint a második vagy a harmadik oltást felvenni szándékozókat, közölte az intézmény. A kórház azt kéri az oltásra érkezőktől, hogy az adminisztráció gyorsítása érdekében lehetőség szerint kitöltve vigyék magukkal a védőoltás felvételéhez szükséges formanyomtatványt, amit a koronavírus tájékoztató oldalról lehet letölteni.

A kórház arra is felhívta a figyelmet, hogy aki felső légúti tüneteket mutat, az a panaszok elmúlta után kérje a vakcinát. Az oltási akcióhét idejére megváltozott a Csolnoky kórház belépési rendje is: aki oltásra érkezik vagy csomagot visz, az a főbejáraton keresztül léphet be a kórházba, míg aki szakrendelésre vagy fekvőbeteg-ellátásra jelentkezik, azok a Mártírok útjáról nyíló „F” portán át juthatnak be a kórházba. Az oltópontok országszerte reggel hét órától este hét óráig várják az oltakozni vágyókat ezen a héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában