Bányászat a művészet tükrében

2021.11.23. 17:00

Szent Borbála-nap Zircen

Rimányi Zita

Bányászat a művészet tükrében címmel tartanak rendezvényt november 27-én, szombaton a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban. A Bér Júlia emlékszobát 14 órakor adják át. A vendégeket Vida Beáta, a múzeum megbízott igazgatója köszönti. Szeretettel a művészet és az emberek iránt címmel emlékezik Bér Júliára Szűcs István Miklós képzőművész, középiskolai tanár, aki barátja, munkatársa volt és évtizedekig közreműködött a Barátság Nemzetközi Grafikai Gyűjtemény gondozásában. Megnyitó beszédét Csaba Lilla tolmácsolásában hallhatjuk. Az esemény további részében, 15 órától Rác Csenge grafikus tanár tart előadást a sokszorosító grafikai eljárásokról. Kézműves foglalkozásra várják az érdeklődőket 15.30-tól, linómetszésre és díszített mézeskalács készítésére nyílik alkalom.

Bér Júlia festő- és grafikusművész bányászati témájú alkotásainak és Bariczáné Szabó Szilvia magángyűjteményből származó bányászati témájú szobrainak közös, Bányászvasárnap című tárlatát 16 órakor nyitják meg. Köszöntőt mond Vida Beáta. Cseh Julianna, a tatabányai múzeum munkatársa a selmeci hagyományokról tart előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában