Szép hagyomány

2021.11.25. 20:03

Színes diplomás pedagógusokat köszöntöttek Várpalotán

A színes diplomás, a pályakezdő és a várpalotai nevelési intézményekben új pedagógusokat köszöntötték hét közepén a várpalotai önkormányzat ünnepségén.

Szabó Péter Dániel

A város díszpolgári címével is kitüntetett Mészáros Imréné veszi át az aranydiplomát Campanari-Talabér Márta polgármesteről

Fotó: Szabó Péter Dániel

Szép hagyomány a településen, hogy minden év őszén a város önkormányzata egy ünnepségen köszönti a színes diplomás, a pályakezdő és a várpalotai nevelési intézményekben új pedagógusokat. Tavaly ugyan a pandémia miatt elmaradt a rendezvény, ám idén, járványügyi korlátozások mellett ugyan, de meg tudták tartani a Szent István úti inkubátorház földszintjén kialakított házasságkötő teremben. 

 

Nyitányként Campanari-Talabér Márta elmondta, városvezetőként számára a színes diplomások köszöntése számára az egyik legkedvesebb rendezvény Várpalotán. Úgy fogalmazott, egy ilyen esemény lelki feltöltődést is jelent, hiszen a korábbi évtizedek nagy pedagógus egyéniségeinek elismerése mellett sok szép élménnyel és tapasztalattal lehet mindenki gazdagabb ezeken a jó hangulatú összejöveteleken.

 

Ezt követően vasdiplomát vehetett át a polgármestertől Palotás Andorné, aki 65 évvel ezelőtt Győrben szerzett tanítói képesítést (betegsége miatt nem lehetett jelen, az elismerést lánya, Antalné Palotás Ildikó vette át). Diplomaszerzésének 50. évfordulója alkalmából aranydiplomával ismerték el Fehérné Burai Anna, a város díszpolgári címével is kitüntetett Mészáros Imréné, valamint Zöld Istvánné példaértékű pedagógusi pályafutását. Utóbbi betegsége miatt nem tudott jelen lenni, az aranydiplomát később veszi majd át.

 

A folytatásban a színes diplomások beszéltek pályafutásukról és tapasztalataikról, majd az ünnepség keretében a pályakezdő és a várpalotai nevelési intézményekben először munkába álló pedagógusok is bemutatkoztak. 

 

A családias hangulatú rendezvény a Bán Aladár Általános Iskola diákjainak alkalomhoz illő, megható műsorával, majd kötetlen beszélgetéssel zárult. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában