Szeretettel adta

2021.11.24. 17:30

Nyugalmazott óvónő ajánlotta fel Tapolca idei fenyőfáját

A szomszédos Zalahaláp településen élő Furján Andrea nyugalmazott óvónő ajánlotta fel a város idei fenyőfáját.

Tóth B. Zsuzsa

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A több mint tíz méter magas ezüstfenyőt egykor születésnapjára kapta a szüleitől Andrea. A kis fa akkor 15 centiméteres volt mindössze, de aztán gyorsan nőtt. Amíg 2007-ben fel tudta díszíteni a család egy száz darabos kültéri izzósorral, addig a következő évben már egy kétszer olyan hosszú sem volt rá elég. 

– Óvtuk, védtük mindig a fát, amely olyan szép alakú lett, hogy rajzolni sem lehetne szebbet. Már tavaly is szerettem volna elajándékozni, de akkor későn jutott eszembe. Idén viszont éppen aznap láttam a közösségi oldalon, hogy a város karácsonyfáját keresi az önkormányzat, amikor eszembe jutott, hogy szívesen odaadnám az enyémet. Bár nincs útban a családi ház udvarán, de örömmel ajándékozom annak a városnak, amelytől olyan sokat kaptam életem során. Ott jártam iskolába, ott dolgoztam, nagyon sok szép emlék fűz Tapolcához. Úgy érzem, részemről rengeteg szeretet van ebben a fában, nagyon jó érzés számomra, hogy Tapolca központjába kerül a szeretet ünnepére, mindenki örömére – nyilatkozta lapunknak Furján Andrea, aki örülne, ha mindenkinek békés, boldog ünnepe lenne idén.

A fenyőt szerdán vágták ki Zalahalápon és még aznap elhelyezték a Fő téren, ahol az ünnepet váró események lesznek az adventi hétvégeken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában