Trianon, ahogy én látom címmel hirdetett rajzpályázatot a Várpalotai Polgári Együttműködés

Trianon, ahogy én látom címmel hirdetett rajzpályázatot a közelmúltban középiskolásoknak és az általános iskolák felső tagozatos diákjainak a Várpalotai Polgári Együttműködés. Az ünnepélyes eredményhirdetést a Thury-várban tartották.

Szabó Péter Dániel

Sárváriné Rieder Zsuzsanna (balra) értékelte a pályaműveket. Mellette Katona Csaba alpolgármester és Petneházy Beatrix

Forrás: Szabó Péter Dániel

Fotó: Szabó Péter Dániel

– A rajzpályázat annak a programsorozatnak az utolsó rendezvénye volt, amelyet az egyesület a tavalyi évben elnyert „Trianon 100 emlékév” pályázatból valósított meg. Sajnos a járványügyi helyzet és korlátozások miatt az emlékévhez kapcsolódó programok áthúzódtak a az idei évre, így egy kicsit megkésve, de valamennyi kitűzött célt megvalósítva zártuk a rendezvénysorozatot – mondta el lapunknak Petneházy Beatrix. A Várpalotai Polgári Együttműködés Egyesület elnöke utalt ezzel arra, hogy sikerrel rendezte meg a civil szervezet a Wass Albert előtt tisztelgő irodalmi vacsorát és a középiskolásoknak szervezett interaktív történelemórát is.

Ami a rajzpályázatot illeti, a pályaművek elkészítésénél szabadon választható technikákkal dolgozhattak a gyerekek, a beérkezett alkotásokat szakmai zsűri bírálta el. A rajzokból kiállítás is nyílt a Thury-várban, ahol az ünnepélyes eredményhirdetést is megtartották.

A szakmai zsűri részéről Sárváriné Rieder Zsuzsanna méltatta és elemezte az elkészült 24 pályaművet, és emelte történelmi keretbe a trianoni békeszerződés kapcsán Magyarországot ért gazdasági, kulturális és nemzeti veszteségeket.

Ezt követően Petneházy Beatrix ismertette az eredményeket, s adta át a jutalmakat a legjobbaknak. Az általános iskolák felső tagozatos diákjai közül első lett Takaki Maya (Vásárhelyi iskola), a második Ékes Linett (Vásárhelyi), s a harmadik Sénik Dóra (Inotai iskola). A középiskolások között Kozma Kinga (Thuri gimnázium) bizonyult a legjobbnak Grund Róza (Thuri) és Einreinhof Balázs (Thuri) előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában