A munkaerő-piac fejlesztéséért dolgoznak

2021.11.24. 14:00

Új kirendeltség nyílt Veszprém belvárosában

Veszprém megyében jelenleg közel 50 olyan beruházás zajlik, amelyekről a pandémia alatt döntöttek az érintett vállalatok. Ezek összértéke eléri az 50 milliárd forintot, és összesen 12 ezer munkahely megvédéséhez járulnak hozzá. A régióban így számos területen folyamatosan szükség van munkaerőre. A folyamatokra reagálva hazánk egyik vezető HR-szolgáltatója, a WHC Csoport november 24-én megnyitotta legújabb hazai kirendeltségét a megyeszékhelyen.

Molnár Sándor

Fotó: Nagy Lajos

A magyar tulajdonú, munkaerő szolgáltatással foglalkozó cégnél fontosnak tartották, hogy legyen helyi képviseletük a városban, amelynek segítségével még közvetlenebbül szolgálhatják ki régióbeli partnereiket.

Hegedűs Barbara alpolgármester a megnyitón megjegyezte, hogy szerencsére Veszprém és környéke folyamatosan fejlődik, a város cégei és a vállalkozások jól prosperálnak. A koronavírus járvány és annak hatásai a legtöbb cégre csak mérsékelten voltak hatással, ugyanakkor a környéken alapvetően jellemző a munkaerőhiány. A nagyobb vállalatok és a KKV-k részére is folyamatos problémát jelent, hogy megfelelő munkaerőt találjanak, ezért az önkormányzat örül annak, hogy egy olyan céget köszönthetnek Veszprémben, amely igyekszik megoldást találni erre a problémára. 

Göltl Viktor a WHC Csoport ügyvezetőjének köszöntőjéből kiderült, hogy a már 30 éve működő, 100 százalékban magyar tulajdonú társaságuk fő tevékenységi köre a munkaerő szolgáltatás. Segítenek a munkavállalóknak munkahelyet, illetve a munkáltatóknak megfelelő létszámú és kvalitású munkaerőt találni. Az új veszprémi irodában szolgáltatásokat nyújtanak a felnőtteknek, nyugdíjasoknak, a diákoknak, és a kormány által nemrégiben meghirdetett kisgyermekkel otthon lévők foglalkoztatásában is segítenek. Az ügyvezető kiemelte még, hogy stratégiai partnerei az Innovációs és Technológiai Minisztériumnak, és ebben az együttműködésben azt vállalták, hogy mindent megtesznek a magyar munkaerő-piac fejlődéséért. Korszerű toborzási rendszerekkel ezért dolgoznak majd a megyeszékhelyen is.  

Ferenczy Gábor Zoltán a Pro Veszprém Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy városfejlesztő társaságként céljuk és küldetésük az, hogy Veszprém és térsége minden tekintetben fejlődjön. Ötéves foglalkoztatás fejlesztési projektjük a régióban pont olyan célokat tűzött ki, mint ami a WHC Csoport profilja is, ezért felajánlotta ezirányú tapasztalataikat, ismereteiket, illetve széles körű együttműködést kínált azokban a projektjeikben, amelyeknek vannak foglalkoztatás-politikai vonatkozásai is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában