Újabb zöldterülettel gazdagodik Balatonfüred

Kétszázmillió forint uniós pályázati forrásból elkezdődhet az Esterházy strand melletti nyolcezer négyzetméteres vízparti ingatlan fejlesztése, derült ki Balatonfüred honlapjáról.

Kovács Erika

Azt írták, rendezik a zöldterületet, sétányt alakítanak ki, és egy látványos, közel háromszáz négyzetméteres stéget helyeznek a vízre.

Tavaly év végén vásárolta meg az önkormányzat az egykori Brázay strand és a Balatonfüredi Horgászegyesület területe, illetve az Esterházy strand közötti ingatlant. A tervek szerint ezeken a parti részeken bárki számára elérhető lesz a Balaton, vagyis a Kisfaludy strand és az Esterházy strand közötti teljes partszakaszt nyitottá teszi a város, a parton a Vitorlás térig lehet sétálni.

A területen strandot alakít ki az önkormányzat, amely a fizetős nyári időszak kivételével nyitott, szabadon látogatható partszakasz lesz.

A nyertes pályázat révén első ütemben az Aranyhíd sétányról nyíló ingatlanon a parkosítás, a növényültetés, a sétány és a stég kialakítása készül el. A tervek véglegesítése után jövő tavasszal várható a közbeszerzési eljárás kiírása, és a tervek szerint a beruházás is elkezdődhet nyáron.

Az önkormányzat azt tervezi, hogy újabb pályázatot nyújt be az új strand és a hozzátartozó kiszolgálóegységek létrehozásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában